avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RETROCEDARE TEREN
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RETROCEDARE TEREN

Bunicul mei patern a detinut mai multe terenuri atat intravilane cat si extravilane ,pe raza unei comune,care au fost preluate abuzivc odata cu cooperativizarea.

Tatal meu care era mic atunci nu a mai stiut ce fel de teren a avut. dupa 1987 acesta s-a imolnavit si i-a fost imposibila deplasarea pe distnte lungi(afectiuni respiratorii grave),iar ulterior la citiva ani dupa 1990 a si decedat.

Astfel ca unul dintre fratii sai nu stiu cum a luat in stapinire si terenurile intravilane la care ar fi avut si tatal meu dreptul si acestea sunt trecute in titlul sau de proprietate..Eu am aflat acum citeva zile de existenta acestor terenuri intravilane(cca 5000 mp aflati in vatra comunei)accidental cind am mers in vizita la o ruda.
Am fost la primarie in comuna dar de la registrul agricol( unde lucreaza si un fiu al unchiului care a lut terenurile )au facut,, pe fraierii" fara a-mi arata ceva concret, practic cand am insistat si-ar fi adus aminte tovara de acolo ca sunt toate trecute la unchiul meu.

Ce fel de demersuri pot face eu si unde pentru a putea intra in posesia acestuor terenuri si a sti concret unde au fost pozitionate,unde anume trebuie sa fac demersurile si ce trebuie sa cer.

Cumultumiri.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 12:47, 26 Septembrie 2012
După părerea mea ar trebui să începeți cu începutul, adică cu succesiunile după bunic și după tată (în special cea după bunic). A fost dezbătută succesiunea după bunic?
Titlul de proprietate în baza legii 18 pt reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor preluate de CAP s-au eliberat pe numele succesorilor, deci ar fi trebuit să apară și tatăl D-voastră pe acel titlu alături de fratele său, ulterior urmând să se facă partajul.
NU TATAL MEU ESTE TRECUT NUMAI PE UN TITLU PT TEREN EXTRAVILAN.

Fratele de care vorbesc si-a facut un titlu singur,unde a trecut tot terenul intravilan al bunicului.
Mostenirile sunt facute.Tocmai de aceea intreb pt ca vreau sa fac supliment la CM dupatata pe acest teren intravilan care ii apartine de drept si lui.
Sunt mai multe motive pentru care ar putea să nu fie pe acel titlu.

Vedeți aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

Corect ,dar atunci cind s-a facut cerere s-a facut de catre mostenitori ,pentru terenul tatalui lor(bunicul).Ori asa cum apare pe titlu de teren extravilan ,nu este firesc sa fie si pe un titlu de intravilan? Mostenirea din care face parte si terenul intravilan este acceptata in universalitaea,nu pe bucati.aSTA AM EU MAREA NEDUMERIRE.pENTRU CA ACEL UNCHI,al meu si-a facut titlu singur pe numele sau.Ori in registrul agricol si rolul fiscal nu figureaza cu atat tere ci numai 1200 mp.

Unde pot face alte demersuri asta era intrebarea?
În primul rând ar trebui să obțineți o explicație în scris de la primăria respectivă și eventual apoi să atacați acea decizie a primăriei în instanță.
Problema e cu prescripția. Din câte știu aceste contestații erau prescriptibile într-un termen prevăzut de legea specială.

Ar trebui să consultați un avocat care să vadă exact în temeiul cărei legi s-a făcut reconstituirea dreptului asupra acelor suprafețe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta... bunicul ... lucretia_lili lucretia_lili Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta... Bunicul meu a avut 12.000 mp teren impartit pe 3 parcele: - prima parcela - 6500 mp extravilan - a ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate Marius0012014 Marius0012014 Titlul de proprietate al bunicilor mei nu include si pamantul intravilan ci doar cel extravilan. Intrebarea mea este de ce primaria nu au trecut si pamintul ... (vezi toată discuția)
Legea18/1991 corinamarianaburlacu corinamarianaburlacu unchiul meu a solicitat si obtinut titlu de proprietate ca fiind unic mostenitor al bunicului meu cu toate ca tata traieste iar pe acest titlu cei din primarie ... (vezi toată discuția)