avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea18/1991

unchiul meu a solicitat si obtinut titlu de proprietate ca fiind unic mostenitor al bunicului meu cu toate ca tata traieste iar pe acest titlu cei din primarie au trecut in mod abuziv si casa tatalui meu care mu este pe terenul bunicului meu ci a fost cumparat de parintii mei in acest scop desi am demonstrat celor din primarie cu acte pe care le-am tot din primarie ca tata figureaza ca unic proprietar asupra casae si a terenului aferent cei din primarie refuza sa anuleze titlul acesta si sa elibereze unul in care sa fie trecut si tata si sa scoata casa de pe acesta sint disperata nimeni nu imi spune ce sa fac si unde sa ma duc sa rezolv asta
Cel mai recent răspuns: corinamarianaburlacu , utilizator 17:49, 13 Mai 2011
Chiar daca situatia ar fi reala-asa cum ati aratat-doar instanta de judecata poate anula acest act.
Pe Titlul de proprietate nu se inscriu si constructii, ci NUMAI terenuri. De regula, Primariile elibereaza Titlul de proprietate pe numele persoanelor care au depus cererea de reconstituire a dreptului de proprietate in baza Legilor fondului funciar. Consultati un avocat, sa va informeze daca exista vreo sansa sa se anuleze in instanta acel Titlu de proprietate si sa fie recunoscut si dreptul de proprietate al tatalui dvs. Pentru casa, actul de proprietate il constituie autorizatia de construire (daca a fost edificata de catre tatal dvs.).
Verificati daca tatal dvs a facut cerere de reconstituire a dreptului sau de proprietate in termen legal la Primarie. Probabil refuzul comisiei de a trece pe titlu de proprietate pe tatal dvs sau de a scoate anumite parcele de teren din acesta se intemeiaza pe faptul ca nu ar exixta o cerere de reconstituire formulata de catre tatal dvs.
nu a facut cerere deoarece de fiecare data cind a fost la primarie i s-a spus ca nu se mai poate si asta pt ca acea suprafata de teren pe care o are casa 2060mp ar trebui ca sa fie retrocedata in extravilan si secretarul din primarie nu vrea sa lamureasca problema
da dar noi nu avem bani pt a deschide un proces si nu inteleg de ce trebuie sa ma judec pt dreptul meu si pt gresala altora nu ar trebui ca cei vinovati sa plateasca adica secretarul din primarie care cunostea faptul ca in registrul agricol tatal meu figureaza ca unic proprietar asupra imobilului si a terenului aferent si care a si emis un certificat de atestare in acest sens

Alte discuții în legătură

Fara titlu de proprietate valentina b valentina b va rog din suflet sa-mi dati un sfat!vreau sa va expun o situatie si va rog sa-mi iertati inadvertentele pt ca nu cunosc situatia exacta.bunica mea are o casa ... (vezi toată discuția)
Teren revendicat l18 danimik danimik Stimati Domni/Stimate Doamne, Va expun pe scurt situatia mea: tatal meu impreuna cu fratele lui au facut in baza legii 18 o cerere de retrocedare a unui ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate cristina miha cristina miha Va rog cine ma poate ajuta cu un raspuns! Tatal meu a facut act de vanzare cumparare ptr.casa si teren aferent 250 mp in 1988.La incheierea actului au fost ... (vezi toată discuția)