avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fara titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fara titlu de proprietate

va rog din suflet sa-mi dati un sfat!vreau sa va expun o situatie si va rog sa-mi iertati inadvertentele pt ca nu cunosc situatia exacta.bunica mea are o casa si un teren in jurul casei de 22 arii.nu are titlu de proprietate pe niciuna din ele.in anul 1997 bunica mi-a facut acte prin notariat prin care parte bunicului imi revenea mie..mentionez ca bunicul si mama mea(fiica lor)au decedat in 1997.eu sunt unicul mostenitor.problema este ca cei de la primarie nu au nicio explicaite pt lipsa acestui titlu de proprietate.mi-au spus ca aceste propriatati figureaza in actele lor,dar ca ar fi vina lor ca nu am titlu.ei m-au sfatuit sa dau primaria in judecata.precizez ca bunica mea a platit impozit si pe casa si pe terenul din curte timp de aproape 50 de ani(si-l plateste in continuare).eu nu inteleg unde s-a strecurat greseala.pe de alta parte am inteles ca in cazul in care as castiga acest proces cu primaria nu pot sa obtin si despagubiri de judecata si ca s-ar mai plati si o taxa de timbru care e uriasa.va rog sa ma lamuriti si imi cer inca o data scuze daca nu am fost destul de clara in prezentare.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: valentina b , utilizator 20:49, 8 Martie 2009
Va trebui ca bunica sa promoveze o actiune in constare ca este proprietara acelui teren siu casa in contradiuctoriu cu Primaria, taxa de timbru nu este iriasa este de 19 lei.
aceasta actiune inseamna un proces cu primaria?am inteles ca aceasta casa si teren din curte ar fi evaluate de o comisie care ar stabili valoarea lor si in functie de asta s-ar calcula taxa de timbru.astfel s-ar elibera un titlu de proprietate?multumesc din suflet pt raspuns si promptitudine!!
nu imi mai poate da nimeni nicio idee?va rog!
Daca ne ve-ti da mai multe detalii probabil ca vom incerca sa va dam idei :D . Ar trebui sa ne spuneti in ce zona a tarii este casa , daca este sau nu carte funciara in aceea zona , ce fel de act a facut "bunica" la notar cand v-a dat partea bunicului vanzare cumparare , donatie , din ce a-ti relatat bunica :O v-ar fi facut acte pe partea bunicului cat timp acesta ar fi fost in viata. Daca s-a solicitat sau nu de catre bunica , bunic sau mama dvs prin cerere reconstituirea dreptului de proprietate in temeiul Legii 18/91 , daca terenul a fost sau nu situat intr-o zona cooperativizata etc... .
o sa incerc sa dau mai multe informatii in masura in care le cunosc.casa si terenul din curtea casei se afla in localitatea cascioarele,jud.calarasi,la cativa km de oltenita.aceasta zona nu are carte funciara,iar bunica a facut un certificat de mostenitor in baza art.76 si 83 din legea 36/1995(asa reiese din act).acest document a fost intocmit dupa moartea bunicului si a mamei mele.aici se mentioneaza ca subsemnata a acceptat succesiunea si careia in caliatate de nepoata si fiica predecedata ii revine cota de 1/1 din masa succesorala.apoi se mai precizeaza ca au renuntat la succesiune-bunica.terenul aferent locuintei este bunul propriu al sotiei supravietuitoare dobandit de la parintii sai si stapanit ca patrimoni de fapt si prin aplicarea art.22 din legea 18/1991 a fondului funciar.restul cotei parti indivize de 1/2 din locuinta apartine sotiei supratietuitoare(bunica mea).am redat exact din acest document.eu nu inteleg de ce primaria nu a eliberat un titlu de proprietate si de ce bunica plateste inca impozit si pe casa si pe teren.
bunica nu a mai facut alte demersuri pt eliberarea acestui titlu.se poate intocmi acest certificat de mostenitor in lipsa titlului de proprietate?stiu ca nu cunosc situatia exacta si din acest motiv va rog sa ma sfatuiti.mu;tumesc!

Alte discuții în legătură

Legea18/1991 corinamarianaburlacu corinamarianaburlacu unchiul meu a solicitat si obtinut titlu de proprietate ca fiind unic mostenitor al bunicului meu cu toate ca tata traieste iar pe acest titlu cei din primarie ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate cristina miha cristina miha Va rog cine ma poate ajuta cu un raspuns! Tatal meu a facut act de vanzare cumparare ptr.casa si teren aferent 250 mp in 1988.La incheierea actului au fost ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate niky66 niky66 am un loc de casa cumparat de bunici mei in ani 60,cu contract de vanzare cumparare,prin succesiune am ramas cu locul respectiv,l-am intabulat,fii fostilor ... (vezi toată discuția)