avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren revendicat L18
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren revendicat L18

Stimati Domni/Stimate Doamne,

Va expun pe scurt situatia mea: tatal meu impreuna cu fratele lui au facut in baza legii 18 o cerere de retrocedare a unui teren arabil, mostenit din partea bunicilor lor. Mostenirea dupa bunicii lor (strabunicii mei) insemna casa batraneasca plus terenuri arabile, iar mostenitorii erau tatal meu si fratele lui (din partea bunicii) si o matusa (din partea sorei bunicii). Succesiunea dupa strabunici si bunici nu s-a facut pana acum - teoretic. Tatal meu a decedat in 2005, si am facut succesiunea dupa el, dar numai pentru bunurile care erau pe numele lui.

Titlul de proprietate eliberat de catre Comisia Judeteana ii are ca titulari pe bunica mea si pe sora ei, iar casa batraneasca este pe numele sorei bunicii mele. Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. Este normal ca pe titlul de proprietate solicitat de catre tatal meu si fratele lui in baza legii 18 sa apara ca titulari bunica (decedata la data respectiva) si sora ei? Daca este o eroare, se mai poate indrepta? (titlul de proprietate l-am ridicat in luna martie, anul acesta) Cui trebuie sa ma adresez?

2. Este posibil ca sora bunicii mele sa fi obtinut titlul de proprietate pe casa batraneasca fara sa-i fi anuntat pe ceilalti mostenitori (pe bunica sau pe tata) pe motiv ca a locuit acolo si i-a ingrijit pe strabunici? (prin uzucapiune)

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: danimik , utilizator 14:47, 29 Mai 2008
Daca tatal dv a facut cerere de reconstituire a dreptului de proprietate trebuia sa primeasca u rapsuns la aceasta. Urmeaza sa vedeti daca a solicitat aceleasi terenuri ca cel din titlu reconstituit pe numele bunicii si al sorei acesteia, caci urmeaza sa solicitati nulitatea acestui titlu instantei de judecata. In privinta casei batrinesti ma indoiesc ca este trecuta in titlul de proprietate eliberat copnform Lg. 18/91, cel mult terenul aferent acesteia figureaza in titlu. Ar trebui sa vedeti in baza carui act sau hotarire judecatoreasca a dobindit casa siora bunicii. Oricum consultati un avocat.
Tatal meu a formulat cererea de reconstituire a dreptului de proprietate cu cativa ani in urma (voi solicita Primariei o copie dupa aceasta cerere), dar nu a ridicat titlul de proprietate (probabil ca a refuzat, vazand ce scrie acolo). De ridicat, l-am ridicat eu cu aproape trei luni in urma, nestiind prea bine despre ce este vorba (cat teren, cine vine la mostenire, etc.). Problema este ca mi-au sarit in cap rudele din partea locului cerandu-mi sa-l impartim, in timp ce de la tata stiam ca este al lui si al fratelui lui. Pana voi lua legatura cu avocatul, as fi dorit sa stiu daca mai pot contesta acest titlu, sau daca nu cumva m-am trezit prea tarziu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate cf. legii 18 toricelli toricelli Buna seara si La Multi Ani tuturor! Va scriu cu rugamintea sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: In 1991 tatal meu si fratele lui in numele bunicii ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate, neclaritati vulpys vulpys buna seara,strabunicii mei sunt decedati,strabunicul a detinut un teren de 5 ha extra si 2000 mp intra,a fost improprietarit dupa razboi,avand 5 copii,la ... (vezi toată discuția)
Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)