avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren cu probleme

Buna ,
Situația mea este mai dificilă si mai greu de inteles sper sa se inteleaga .Bunicul meu a avut in posesie un teren de 3500 mp din anul 1956 , cand a cumparat cu, CVC 500mp(trecuti in registrul agricol) din cei 3500 mp.In perioada colectivizării a facut cerere ca 2500 de mp sa i-se dea ca lot ajutator lângă casă lucru care sa si întâmplat fiindcă la muncit. In anul 1993 i-sa eliberat un titlu de proprietate pe o suprafață de 1000mp cu vecinatațile la cei 3500 mp, inclusiv procesul verbal de punere in posesie este pe vecinii celor 3500mp nu cu vecinii celor de 1000 mp. In anul 1999 sa anulat primul titlu de proprietate si sa eliberat al 2 titlu fiindca a avut lipsa in alta parcela decat cea precizata , rectifiicare fiind facuta decat la parcela lipsa. Unde erau cei 3500 mp tot la fel la pus in posesie cu 1000mp dar vecini la 3500 mp . Problema este ca din anul 2007 unchiul meu care a decedat in anul 2017 a lăsat un "prieten" care nu avea casa si ia fost mila de el, sa locuiască pe terenul bunicului intr-un vechi grajd. După ce unchiul a decedat noi i-am pus respectivului in vedere sa părăsească imobilul respectiv, acesta refuzand si mintind ca unchiul a vândut o bucată din teren pe "chitanță de mână " , care prezintă numai modificări si se vede ca este falsă. Am luat legătură cu un avocat care zice sa facă actiune in instanță pe diferenta de 2500mp de teren care nu este in titlu pe motiv ca bunicul la detinut in posesie mai mult 45 ani neintrerupt pana in anul 2007 cand a venit respectivul si ca pe titlul de prorietate si p.v. de punere in posesie are vecini celor 3500 mp nu celor 1000mp. Nu stiu dacă avocatul are dreptate sau nu? Ce pot face in cazul de față?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
Ceranu09, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum sa fac carte funciara in acest caz? dogarudobra dogarudobra am o suprafata de 2500mp de teren detinuti cu TP Din 2005, 1000mp din acest teren a fost dat in proprietate altei persoane cu 4 ani mai tarziu un mod ... (vezi toată discuția)
Teren fara proprietar van_allen78 van_allen78 In 1990 unchiul meu, O.T., a primit , cu legea 18,o supraf. de 10 ari teren cu titlu de proprietate, aferenti casei unde locuia.terenul era schitat de comisia ... (vezi toată discuția)
Buna seara! va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta... bunicul ... lucretia_lili lucretia_lili Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta... Bunicul meu a avut 12.000 mp teren impartit pe 3 parcele: - prima parcela - 6500 mp extravilan - a ... (vezi toată discuția)