avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Activitate nicoletadumitru

Activitate nicoletadumitru

Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc pentru raspuns. Imi cer scuze ca prin felul in care am descris situatia nu am fost destul de convingatoare, dar doresc aceasta mostenire pentru a plati o datorie la banca a defunctului. Am apelat la ajutorul acestui site , respectiv la ajutorul dvs. si al colegilor dvs, tocmai din acest motiv sa aflu daca exista o cale amiabila de obtinere a mostenirii. Am ajuns sa detaliez cazul,pentru ca mi s-a cerut dar intrebarea mea a fost daca exista o cale de intelegere cu A. T.
Erau de precizat multe alte aspecte care intareau sustinerea mea dar dezvoltam prea mult subiectul. imi pare rau ca nu am detaliat si ati interpretat ca as avea ceva de reprosat Notarului. Notarul a fost platit de mine si este evident ca m-am sfatuit cu acesta si am procedat cum ar fi mai bine pentru mine tinand seama de legile notariale ( daca este corect spus).Pentru ca am comunicat bine cu notarul nu am considerat ca imi trebuie un avocat care sa ma sfatuiasca. Stiam de "padurea din spatele copacului " insa nu era timp sa o includ in masa succesorala.Trebuia sa ma ocup de sanatatea parintilor mei sa nu aiba loc o alta tragedie. Era cat pe ce sa ii pierd pe amandoi dupa decesul fratelui. Astfel am convenit cu notarul sa revin asupra succesiunii chiar daca este un cost suplimentar. Nu am fost orbita de copac ! Treceam prin alte doua tragedii! In legatura cu Norma 7/2015 Notarul a fost surprins ca au astfel de legi si considera ca este un abuz si mi-a dat sperante ca este posibila rezolvarea situatiei. Motivele:
1. In niciunul din actele primite de la ei, respectiv contractul initial si situatia anuala a fondului cumulat dupa fiecare an incheiat, nu se precizeaza nimic in legatura cu Norma7/2015.

Am deschis o discutie despre aceasta problema cu unul din agenti, iar la urmatoarea intalnire cu acesta, cu ocazia eliberarii situatiei si recomandarii pentru notar, fara sa il intreb ceva, mi-a aratat o adresa pe care, ar fi trimis-o la adresa defunctului dupa o luna de la deces. Si coincidenta, adresa continea exact informatii despre Norma 7! Sa fie o coincidenta sau s-a speriat si s-a pregatit de un eventual proces?
Mai sunt inca doua astfel de" coincidente " care intaresc sustinerea mea.

2. Atitudinea schimbatoare a agentului dupa intalnirea in care i-am subliniat ca am dreptul la ajutorul instantei daca nu ne intelegem amiabil.

Ceea ce va rugam era sa imi sugerati daca exista o solutie sau o alta varianta de abordare( notificare) sa obtin pensia fratelui fara sa apelez la ajutorul instantei.

Va multumesc foarte mult!
Răspuns la discuția Succesiune
Sunt intr-o eroare de intelegere cu siguranta! Acesta este si motivul pentru care va rog sa ma ajutati cu cateva explicatii. Imi cer scuze ca nu am precizat ca defunctul a fost fratele meu. Parintii mei sunt in viata dupa cum am precizat, deci sunt si ei mostenitori.

Ca mostenitori dorim sa obtinem acest fond de pensie privata in lei, nu in unitati de fond.

Dorim ca acest cont detinut de fratele meu sa fie stins, prin plata in lei a fondului cumulat.

Spuneam ca Administratorul de pensii private " Allianz Tiriac" se opune sa faca plata in lei. Acesta doreste sa stinga contul prin transferul activului de pensie al fratelui, in contul meu, motivand ca exista Norma 7/2015 a pensiilor private care interzice plata in lei daca mostenitorul detine pensie privata, cum este in cazul meu.

Am precizat mai sus de ce am ales sa fiu unicul mostenitor. Acum daca tin seama de aceasta lege este evident ca am procedat gresit insa este o dovada ca nu am fost informata de existenta ei.

Consider ca Administratorul Alliianz Tiriac procedeaza abuziv din urmatoarele motive:

1. Pensia mea privata nu a avut si nu ar trebui sa aiba nicio legatura cu contul fratelui meu.

2.Mostenirea prin definitie este un bun fix sau mobil dobandit prin succesiune. Bunul mobil este folosit de cele mai multe ori pentru pomeni si alte lucruri legate de evenimentul tragic.
De exemplu: Daca defunctul are o datorie la banca se foloseste bunul mostenit. Eu nu pot proceda astfel pentru ca voi detine unitati.

Doresc sa transmit ideea ca legea pensiilor priivate este complet eronata, defineste mostenirea ca un bun dobandit abia dupa varsta de pensionare , in cazul meu dupa 15 ani. Probabilitatea ca eu sa fiu in viata si sa intru in posesia acestei mosteniri este foarte mica. Nu este acesta un abuz?

3. Nu am fost informata ca au aceste legi interioare. Primesc anual prin posta o situatie cu fondul de pensie cumulat si in aceasta nu s-a specificat nimic in legatura cu legil si conditiile de mostenire in caz de deces.

Astept raspunsul dvs . la intrebarea: Cum sa procedez sa obtin fondul in lei, pe cale amiabila?

Va multumesc.
Discuție Succesiune
Buna ziua! Am fost trecuta pe certificatul de mostenitor ca unic mostenitor pentru un bun fix in urma cu un an. Astfel am considerat noi, familia impreuna cu notarul, ca este calea cea mai simpla pentru ca acest bun sa intre in posesia fiului meu cand va deveni major.
La acel moment din lipsa de timp, a fost omis din masa succesorala fondul de pensie privata (al defunctului) motiv pentru care am revenit la notar luna aceasta. Am solicitat un alt certificat de mostenitor, in care masa succesorala sa fie acest fond de pensie privata ( Pilon II) iar mostenitorii, parintii mei. Notarul mi-a raspuns ca legea nu ii permite sa imi elibereze decat un certificat suplimentar. Am fost trecuta (formal ) ca mostenitor pentru ca asa prevede legea. Apoi am depus actele pentru calculul fondului de pensie privata, necesar pentru succesiune, si acolo am fost instiintata ca nu voi primi acest fond in lei , se va face un transfer de unitati de fond in contul meu , deoarece in calitate de mostenitor si totodata de participant la un fond de pensii privat, aceasta este procedura legala. Sunt participant din 2008 la pensie privata, aveam 40 de ani nu eram in categoria "pana in 35 ani" cand as fi fost obligata .
Consider ca este un abuz. Notarul nu poate face alt certificat din cauza legii...iar agentul de la Allianz Tiriac nu imi poate da acel fond in lei ( pentru parintii mei ) pentru ca incalca legea data de o Comisie de Supraveghere a pensiilor private.

Intrebarea mea este: Care este procedura sa obtinem acest fond de pensie privata in lei?

Va multumesc.