nicoletadumitru a scris:
Parintii mei sunt in viata dupa cum am precizat, deci sunt si ei mostenitori.
...
Am precizat mai sus de ce am ales sa fiu unicul mostenitor.
...
2.Mostenirea prin definitie este un bun fix sau mobil dobandit prin succesiune.
...
Doresc sa transmit ideea ca legea pensiilor priivate este complet eronata, defineste mostenirea ca un bun dobandit abia dupa varsta de pensionare , in cazul meu dupa 15 ani.
Alegerea este intre A FI sau a NU FI ... mostenitor. (nu intre un bun sau altul din cuprinsul mostenirii).
Pentru a fi mostenitor, nu-i destul sa fii in viata, nu-i destul sa fii ruda in grad succesibil cu defunctul, mai trebuie si sa VREI sa fii mostenitor.
De aceea exista termenul de un an de
optiune succesorala. Pentru a gandi si a decide daca dorim sau nu dorim sa fim mostenitorul celui despre a carui mostenire este vorba si la a carui mostenire suntem ...chemati. (legea ne cheama, datorita legaturii de rudenie cu defunctul, dar alegerea ne apartine. Nimeni nu este obligat sa accepte o mostenire care i se cuvine).
Odata ce am ales sa
nu fim (cazul parintilor dvs. care se pare ca au renuntat la mostenirea fiului lor, pentru a fi dvs. - sora defunctului - unica mostenitoare) nu ne mai putem razgandi. (exista si exceptii, dar nu e cazul in speta).
Iata de ce e bine sa stim ce vrem. (In practica, eu am o vorba: Faceti ce vreti! Dar stiti ce faceti? Dati-mi voie sa va explic ... efectele a ceea ce doriti sa faceti si pe urma imi spuneti dvs. daca mai doriti ...ori daca doriti sa cautam alta varianta).
Mostenirea este definita ca transmiterea PATRIMONIULUI unei persoane fizice decedate... (a patrimoniul, privit ca universalitate, nu a ...camasii din sertarul cutare).
Se pare că dvs. nu ati vazut padurea (patrimoniul defunctului/mostenirea) din pricina copacului (bunul zis fix, care va interesa intai de toate).
Or, daca ati luat copacul, ati luat toata padurea. Notarul nu are ce sa faca. El poate sa emita certificate suplimentare pentru fiecare ... copac (bun) pe care il veti mai descoperi dvs. ca facand parte din padure (mostenire). Nu poate stabili calitatea de mostenitor a altor persoane, in raport cu alte bunuri.
Explicatiile de genul: am aflat dupa acea cum ne-ar fi fost mai bine, nu prea tin. Mai ales ca nu v-a impiedicat nimic sa aflati de la un avocat ...cum v-ar fi fost mai bine. Notarul redacteaza/autentifica actele ce i se cer, dar nu este in slujba ...mai binelui niciuneia din parti.
In ce priveste Norma 7, ea nu este a asiguratorului, ci a autoritatii de supraveghere...
O fi buna, o fi rea, discutia e mai lunga decat cafeaua mea de dimineata...