avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Activitate mirelpetru

Activitate mirelpetru

Răspuns la discuția Comision Agentie Imobiliara
Buna seara,
Tin sa va anunt ca m-a contactat agentia telefonic si mi-a zis ca vrea sa-mi dea o copie dupa contract sa ma duc la ei sau sa le dau o adresa de mail .Ce sa fac sa ma duc sau sa le dau adresa de mail?
Pai ce ar trebui sa fac sa ma duc la agentie sa ii rog cu bani?
Da dar in cazul meu vanzatorul nu a semnat nici un document si dupa cum am mai spus eu sunt de acord sa dau cei 2% .
Cei de la agentie m-au suparat foarte tare si voi astepta sa ajungem la un mediator si atunci le voi da comisionul.Daca tot nu pot sa ma intelegcu ei voi ajunge in instanta si le voi plati in 15 ani cu am creditul ce ziceti?
Astept solutii si idei
va multumesc mult ptr raspunsuri ,ptr sfaturi,o sa lasam situatia sa decurga de la sine.eu ptr linistea mea as consulta un avocat ptr a stii situatia in caz de ajungem cu agentia prin tribunal.crede-ti ca ar trebui?
vanzatorul spune ca nu a vorbit si nici nu a semnat nimic cand a pus apartementul la vanzare.agentia la luat de pe net fara acordul propietarului,noi cautand o locuinta am dat de acesta,cand am sunat a raspuns agentia.in ziua in care am stabilit sa vizionam apartamentul (a sunat propietarul agentia) ca vine cu o familie sa vada apartamentul,la doua zile am fost la agentie (eu si propietarul)agentia verificand actele propietarului a constatat ca nu este in regula propietarul sa ridicat si a plecat a doua zi agentia a sunat-o pe sotia sa ii spuna sa nu stam dupa propietar dureaza actele ,ca este o incurcatura in acte fiind mostenitori mai multi,etc.intrebarea este daca sunt obligat sau poate prin alte mijloace sa ma oblice sa platesc cei 4%?cei 2% sunt dispus sa ii platesc oricum ,am fost si la ei si le-am spus ca semnand un act de vizionare chiar daca tranzactia nu sa facut prin agentie,eu le dau cei 2%.ei nu vor sa accepte?vor 4%DC? CE SA FAC/PARERILE SUNT IMPARTITE?SA MERG PANA LA URMA LA UN AVOCAT?SAU SA INCERC SA MAI DISCUT CU AGENTIA ?
propietarul nu a semnat nimic cu agentia(a sa spune),eu de buna credinta am mers la agentie le-am spus ca daca semnez contractul de vanzare-cumparare cu propietarul(nu eu l-am contactat)le platesc 2% ptr ca intradevar eu m-am dus prima data la vizualizare cu ei(deci am fost corect in ai anunta)dar nu vor sa picam la pace ,nu vor cei 2% de la noi insista sa platim 4%,contractul este doar intr-un singur exemplar(la ei),cand am semnat ptr vizualizare scria ca daca se face tranzactia prin agentie noi trebuie sa platim 2%,iar 4%in cazul in care in urma vizualizari cu ei daca merg sau contactez eu propietarul trebuie sa dam 4% ,cea ce nu sa intamplat(propietarul n-ea contactat) sau a zis sa duc propietarul la ei sa plateasca ceilalti 2% el,am comunicat a spus ca nu a semnat cu ei nimic nici din pret nu vrea sa scada cei 2%.inainte sa ne contacteze propietarul am fost sunat de agentie unde ma anuntat ca propietarul nu este in regula cu actele si ca nu mai vinde.agentia ia comunicat propietarului ce demersuri, ce bani,ce acte trebuie ptr a fi in regula,la care propietarul a renuntat.intre timp propietarul a spus ca nu are incredere in agentie ,ne semnand nimic cu ei ,spunandu-i ca trebuie sa rezolve cu actele ,a decis sa mearga la un notar ,a inceput demersurile ptr a pune actele in regula,am fost contactat dupa ce a primit actele de la notar si asa sa facut tranzactia.ce sa fac in continuare?
Buna seara,
Va multumesc pentru raspuns ,putin m-am mai linistit.spuneti-mi daca dupa ce semnam actul de vanzare-cumparare sau inainte de a semna sa merg sa le dau cei 2%?in cazul in care nu accepta cei 2% si insista sa dam 4% ce sa fac?
Buna ziua,
In data de 29/07 /16 am sunat la un nr, de telefon de pe net pentru achizitionarea unui apartament la care a raspuns o doamna de la o agentie imobiliara ne-am intilnit cu dansa si sotia a semnat un contract de vizualizare precum daca achizitionam apartamentul ne obligam sa platim comision de 2% ,iar daca il cumparam cu alta agentie sau contactam vanzatorul vom plati 4%(precizez ca contractul a fost un singur exemplar).La cateva zile cand am vrut sa perfectam actele de vanzare am constatat ca vanzatorul nu avea toate actele in regula si doamnele de la agentie i-au spus cat costa s-a suparat si a plecat din agentie spunand ca nu mai vrea sa lucreze cu agentia respectiva deoarece nu a semnat nici un document cu ei .A doua zi vanzatorul m-a contactat si mi-a spus ca e la un notar si ca are actele in regula si ca daca vreau imi vinde apartamentul dar sa nu mai auda de agentie.Eu de buna credinta am fost la agentie si le-am spus ca vreu sa achizitionez acel apartament si daca inchei contractul le voi da cei 2%.Doamnele de la agentie au spus ca trebuie sa le dau 4% sau sa duc vanzatorul sa de-a el 2 % ca ei nu-si permit sa piarda.Mentionez ca am facut un antecontract cu vanzatorul in fata notarului dupa ce am fost la cei de la agentie.Cum as putea sa rezolv aceasta situatie,credeti ca este necesar sa consult un avocat?