avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandraa12

Activitate Alexandraa12

Răspuns la discuția Drepturi copil nerecunoscut
mirebire a scris:

ce fel de test de paternitate aveti?


Nu stiu sa va spun exact, insa nu este ADN. Teste de sange si markeri. Nu stiu cum sa va explic exact, nu cunosc domeniul, dar la testele de sange sunt mai multe "lucruri" testate, este un rand intreg de date identic cu cel al tatalui meu, nimic asemanator cu al mamei, de aici si probabilitatea foarte mare.

Răspuns la discuția Drepturi copil nerecunoscut
MariaBalasa a scris:

Se ridică foarte multe întrebări. Dacă e aşa de negăsit, poate nici nu mai există, că doar toţi suntem muritori, nu? Mă miră puţin că mama nu s- a interesat de aspectele legale ale situaţiei în primul rând pentru ea, într- o societate ( asta e şi la noi, iar la alţii chiar mult mai rău! ) în care a avea un copil din flori e un stigmat. E chiar aşa de domeniul evidenţei cine e tatăl? Tatăl ştie oare de existenţa ta? Cum s- a făcut testul acela de paternitate? În testele de paternitate se indică " tatăl probabil" dacă nu există test ADN. S-a făcut acel test? Cred că trebuie răspuns la aceste întrebări. Apoi, dacă îl găseşti într- un sfârşit, nu te aştepta la prea mult de la el, o legătură afectivă între voi e puţin probabil ( dar nu e exclus) să se mai creeze. Iar material e posibil ca el să aibă nevoie de sprijinul tău. :) Chiar merită să faci investigaţii?


Stie de existenta mea, dumnealui a insistat sa fie facut testul pe motiv ca "semanam foarte mult". Intr-adevar, rezultatul este probabil. Din cate am inteles (eu nu am nicio amintire legata de acest om), m-a sustinut cativa ani cand eram copil, insa el se casatorise si de aici si disparitia lui, ca sa nu afle sotia ca are un copil. Legatura afectiva? Chiar nu ma intereseaza. Cat material, nu ma intereseaza foarte mult subiectul. Vreau doar sa il privesc in ochi si sa aud o "scuza buna" pentru care nu s-a interesat daca fiica lui este in viata tot acest timp (implinesc curand 21 ani.. a trecut mult timp).

Intr-adevar, exista posibilitatea sa fi decedat.
Răspuns la discuția Drepturi copil nerecunoscut
avocat_lascoschi@yahoo.com ,


Nu va pot raspunde la prima intrebare, deoarece a "disparut" cand eram eu mica, tocmai de aici si interesul meu de a rezolva aceasta problema.. as fi fost multumita sa aflu ca m-a cautat macar o data (la telefon, la adresa care nu s-a schimbat nici pana acum) sa afle daca traiesc. Eu nu stiu nimic de dansul, dansul nu stie nimic de mine.
Tot ce stiu este ca este casatorit si ca are copii.

Initial nu am vrut prin instanta.. mult timp pierdut, bani de cheltuit, iar eu sunt o simpla studenta; as dori, in primul rand, sa il cunosc, sa vad ce fel de om este, iar apoi sa primesc ceea ce mi se cuvine de drept.
Răspuns la discuția Drepturi copil nerecunoscut
gi-jane2 a scris:

ziceti ca aveti un test, nu puteti sa il convingeti sa va recunoasca ? Comunicati, va vedeti, care e relatia cu dansul?


Am incercat sa il gasesc, insa singura adresa pe care o am este cea din test si dansul nu mai locuieste acolo de mult timp. In rest, am incercat sa il caut folosind numele, parca a intrat in pamant. Nu am nici cea mai mica idee cum as putea sa il gasesc.
Răspuns la discuția Drepturi copil nerecunoscut
gi-jane2 a scris:

nu cumva v-ati uitat la tagada de paternitate ?
uitati-va la ce prevedea referitor la stabilirea paternitatii.


Aveti dreptate, m-am uitat la tagada.

Articolul 60*)Acţiunea în stabilirea paternităţii din afara căsătoriei poate fi pornită de mamă într-un termen de un an de la naşterea copilului.

In cazul acesta, eu ce pot face? Vorbesc in numele meu, acum ca sunt majora, caci pe mama nu prea a interesat-o subiectul acesta.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Drepturi copil nerecunoscut
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Va puteti adresa instantei solicitand stabilirea paretnitatii.
Veti putea mosteni la momentul decesului.
Veti putea solicita pensi alimentara (de intretinere) daca urmati cursurile la zi ale unei forme de invatamant si pana la varsta de 26 de ani!


Va multumesc pt raspuns!
Sunt studenta la zi la o Universitate din Bucuresti. Pot solicita pensie alimentara numai de la data in care il dau in judecata sau pot cere si despagubiri pe perioada de pana acum?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Drepturi copil nerecunoscut
gi-jane2 a scris:

problema ar fi ca legea aplicabila e cea in vigoare la data nasterii dvs si la data aia, codul familiei prevedea ca termenul pt o astfel de actiune e de un an.



M-am uitat in codul familiei ce era in vigoare in anul 1995 si am vazut ca termenul este de 3 ani de la data majoratului meu. Ceea ce inseamna ca se implineste in cateva luni. Va rog sa-mi spuneti daca ma insel.

Buna ziua!

Am cateva nelamuriri si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Dpdv legal, tatal meu nu m-a "recunoscut" niciodata (in certificatul de nastere, spre exemplu, am o linie trecuta in dreptul tatalui). Acum ca sunt majora, as vrea sa stiu ce drepturi am si cum il pot actiona in instanta, avand in vedere faptul ca nu am primit pensie alimentara nici macar o luna. Mentionez faptul ca ma aflu in posesia testului de paternitate care dovedeste ca dansul este tatal meu.

Va multumesc!