avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi copil nerecunoscut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi copil nerecunoscut

Buna ziua!

Am cateva nelamuriri si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Dpdv legal, tatal meu nu m-a "recunoscut" niciodata (in certificatul de nastere, spre exemplu, am o linie trecuta in dreptul tatalui). Acum ca sunt majora, as vrea sa stiu ce drepturi am si cum il pot actiona in instanta, avand in vedere faptul ca nu am primit pensie alimentara nici macar o luna. Mentionez faptul ca ma aflu in posesia testului de paternitate care dovedeste ca dansul este tatal meu.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MariaBalasa , utilizator 20:35, 25 August 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
Va puteti adresa instantei solicitand stabilirea paretnitatii.
Veti putea mosteni la momentul decesului.
Veti putea solicita pensi alimentara (de intretinere) daca urmati cursurile la zi ale unei forme de invatamant si pana la varsta de 26 de ani!
problema ar fi ca legea aplicabila e cea in vigoare la data nasterii dvs si la data aia, codul familiei prevedea ca termenul pt o astfel de actiune e de un an.
gi-jane2 a scris:

problema ar fi ca legea aplicabila e cea in vigoare la data nasterii dvs si la data aia, codul familiei prevedea ca termenul pt o astfel de actiune e de un an.

M-am uitat in codul familiei ce era in vigoare in anul 1995 si am vazut ca termenul este de 3 ani de la data majoratului meu. Ceea ce inseamna ca se implineste in cateva luni. Va rog sa-mi spuneti daca ma insel.

nu cumva v-ati uitat la tagada de paternitate ?
uitati-va la ce prevedea referitor la stabilirea paternitatii.
Ultima modificare: Luni, 22 August 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Testul de paternitate f_karoly f_karoly in cazul in care, s-a semnat de catre pretinsul tata un act prin care recunoaste paternitatea unui copil, in scopul de a fi trecut numele lui in certificatul ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate icantemir icantemir Sunt divortat din septembrie 2010, am pierdut custodia fetitei de 3.7 ani. Fosta sotie avea o relatie extraconjugala cu un colonel pensionar-politician. Dupa ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog tagada paternitate noul cod civil Ande85 Ande85 Buna seara, Acum o saptamana s-a nascut fetita mea , iubita mea a intentat proces de divort si primul termen este abia in ianuarie,copilul a trecut automat ... (vezi toată discuția)