avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent va rog tagada paternitate Noul cod civil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent va rog tagada paternitate Noul cod civil

Buna seara,
Acum o saptamana s-a nascut fetita mea , iubita mea a intentat proces de divort si primul termen este abia in ianuarie,copilul a trecut automat pe numele viitorului fost sot. Doresc sa fac actiunea in tagada paternitatii conform noului cod civil unde scrie clar :Art. 432

Tăgada paternităţii de către pretinsul tată biologic

(1) Acţiunea în tăgada paternităţii introdusă de către cel care se pretinde tată biologic poate fi admisă numai dacă acesta face dovada paternităţii sale faţă de copil.
Cea mai solida fiind proba Adn, azi dimineata ma prezint la Inml cu copilul, mama si eu unde ni s-a refuzat categoric prelevarea probelor precum ca tatal din certificatul de nastere nu este prezent . Viitorul fost sot al iubitei mele nu il intereseaza de copil si nu vrea sub nici o forma sa coopereze in aceasta privinta, ne-a blocat nr de telefon sa nu-l mai putem contacta. Eu urmeaza sa plec la munca in strainatate sa pot sa-mi intretin familia. Cum pot introduce actiunea de tagada si ce e de facut, nu o sa pot sa-mi vad copilul pt cateva luni si nici mama cat si fetita mea nu pot iesi din tara fara acordul fostului sot. Daca fac testul Adn la o clinica privata credeti ca as avea vreo sansa in instanta ? Va rog frumos sa ma sfatuiti cu ce e de facut, am citit atatea legi de mi sa impleticit mintea
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:16, 7 Decembrie 2017
Nu, numai testele oficiale au valabilitate legala, celelalte sunt simple pareri ale unor organizatii private.
ok nu se poate la o clinica privata atunci cum pot introduce actiunea fara dovezi ? Banuiesc ca martorii si mesajele dintre noi nu sunt suficiente din moment ce testul adn la inml nu il pot face

editate de moderator- Apasati pe raspunde, nu mai folositi functia citeaza inutil !
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
gi-jane2, moderator
Faceti mai intai proces de tagada paternitate, in cadrul acelui proces cereti test ADN (probabil privind tatal din acte al copilului), dupa aceea faceti test cu dvs. si copilul. Daca nu doreste sa participe il puteti avertiza ca-i cereti pensie alimentara.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
tgeorgescu, utilizator
Cred ca nu sa inteles exact mesajul meu, nu se poate comunica cu fostul iubitei, nu avem cum sa-l contactam , ne-a blocat nr de telefon si vroiam sa facem o actiune pana ca eu sa plec la lucru in strainatate, trebuie sa-mi intretin copilul si sa asigur un viitor familiei. Rog cei in cunostinta de cauza sa raspunda daca pot face ceva in acest sens, cum pot folosi noul cod civil in favoarea mea unde scrie clar: actiunea poate fii pornita de catre tatal biologic numai daca face dovada paternitatii fata de presupusul copil , ce probe pot duce exact sa mi se accepte actiunea ? Multumesc
Partile trebuie citate legal de cine e pus de catre stat sa faca asta, faptul ca raspund sau nu la telefon nu are importanta.

Puteti porni proces:

(a) de tagada a paternitatii;

(b) pentru pensie alimentara;

(c) atat (a) cat si (b).

El va fi instiintat conform legii de aceste procese, nu trebuie sa-i telefonati dvs.

Nu exista un mod magic de a rezolva problema intr-o singura saptamana.
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am si eu o intrebare Fanuta stroe Fanuta stroe Am fost in divorț ci fostul soț si eu am nascut acum 2 luni si nu am putut sai fac certificatul la fetita pe numele la tatăl biologic am fost nevoită sa-l ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)
Tagada de paternitate - probe DanielBc74 DanielBc74 Conform art. 432 din Codul civil, ,, Acţiunea în tăgada paternităţii introdusă de către cel care se pretinde tată biologic poate fi admisă numai dacă ... (vezi toată discuția)