avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tagada de paternitate - probe
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tagada de paternitate - probe

Conform art. 432 din Codul civil, ,, Acţiunea în tăgada paternităţii introdusă de către cel care se pretinde tată biologic poate fi admisă numai dacă acesta face dovada paternităţii sale faţă de copil.,, Intrebarea mea este, in ce constau aceste probe?
este un test adn, denumit test de paternitate
si daca mama nu este de acord cu testul adn?
Nu contează.
Care e situația dvs exact? Mama e casatorita? Ce vârsta are copilul?
Fetita are 7 luni. mama este casatorita , sotul mamei tata prezumtiv. imi doresc ca sa se stabileasca filiatia iar eu sa am toate drepturile si obligatiile legale. in cazul in care mama se opune testului de paternitate se poate admite tagada de paternitate solicitata de mine tatal biologic?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
DanielBc74, utilizator
Actiunea in cazul dvs se introduce impotriva sotului mamei si a copilului.
Doar acestia sunt chemati in judecata nu si mama fetitei.

Alte discuții în legătură

Mama divortata dar are copil cu alt barbat inutza13 inutza13 buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind ... (vezi toată discuția)
Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)