Buna ziua! M-am tot interesat in privinta acestui subiect, dar nu am primit ceva informatii clare care sa ma convinga in a actiona sau nu. Am tot cautat in ultima perioada, ba pe internet, ba pe la cunoscuti si am aflat ca un minor, mai mare de 16 ani, are posibilitatea de a se muta de acasa daca declara ca a plecat voluntar, adica nu a fost silit de nimeni.
Eu am 17 ani. Nu am parinti rai, dar exista foarte multe neintelegeri, pe care nu le putem rezolva cu vorba buna si se ajunge la chestii de genul: ''nu mai ai voie afara din casa''. Simt ca sunt tot mai afectata de aceste dispute si chiar nu mai pot continua in acest spirit. Nu expun aici problema ca sa primesc sfaturi despre cum am sa regret, sau despre cum numai parintii ma pot ajuta, etc. Expun aceste probleme in incercarea de a gasi niste raspunsuri pentru intrebarile urmatoare.
Conteaza cu cine alege minorul sa stea? Poate sta cu o persoana majora de sex opus? Are ceva daca persoana cu care alege sa stea a fost arestata 3 luni cu 4 ani in urma?
As vrea un raspuns rapid pe care ma pot baza pentru ca sunt foarte hotarata, nimic nu ma mai poate da inapoi, dar am nevoie doar de aceste raspunsuri.
Multumesc anticipat.