avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Activitate nickola

Activitate nickola

Răspuns la discuția Drum de servitute
Era un exemplu.Multumesc ptr.raspuns.
Multumesc ff mult ptr.raspuns.Din...notiunile mele stiam ca-s niste prevederi legale atunci cand construiesti sa asiguri accesul ptr interventii de urgenta dar cazul meu este usor diferit in sensul ca el mi-a vandut o portiune din teren si el a ramas cu diferenta in forma de L si are acces pe lungimea proprietatii mele,in momentul in care o sa traga gard o sa fie pe toata lungimea,ff aproape de casa ,cu acces stradal ,in ordine: curte,casa,curte.Greseala mea a fost ca am neglijat la mom respectiv sa cer sa fie inserat in ctr.ca bucata lui de pamant care este liniara cu al meu sa fie drum de servitute,astfel incat sa-mi pot face acces si prin spatele casei.
Nu am construit-o eu.Era a lui.El mi-a vandut casa cu 693 mp,pe diferenta el si-a construit alta casa.
Buna ziua!
Spuneti-mi va rog,daca intr-un ctr.de vanzare cumparare casa din 2008,nu s-a precizat clar ca in urma dezmembrarii intre cele 2 loturi exista "drum servitute",se presupune ca este ?
Initial a fost in jur de 2000 mp din care eu am cumparat 700 mp cu casa cu tot,diferenta si-a pastrat-o fostul proprietar si pana acum nu s-a delimitat cu gard intre noi ptr ca ....ne-am inteles bine ca vecini.Acum au aparut unele neintelegeri si tocmai acum am realizat ca daca se trage gardul,eu nu ai am loc pe langa casa nici macar 1 m,adica intr-in perimetru de 700 mp cu deschidere la drum casa este cam la mijloc si ocupa aproape toata latimea spatiului,ca sa aduc o canapea de ex.trebuie sa trec cu ea prin casa si chiar nu se poate,sunt camere mici,usi la fel...Ma intreb daca in afara de neglijenta mea,notarul care a parafat aceste acte ,nu a gresit cumva?? Nu stiu daca m-am facut explicita,vreau sa spun ca am 693 mp,cu casa la mijloc si ca sa trec cu ceva in curtea din spate,fie el si-un frigider.......trebuie sa traversez prin casa.Va rog,lamuriti-ma ce pot face? Am schite,le pot atasa ??
Multumesc anticipat ptr.raspuns!
Buna ziua!!
Ma ajutati si pe mine va rog cu o monografie ptr.acest contract de cesiune ???
Lucrez la o societate care are un Ctr.de finantare fonduri UE ,Axa 2 si luna trecuta seful companiei mi-a adus o factura insotita de un ctr.de cesiune a dreptului la acordarea a brevetului de inventie pentru care a cerut si primit de la ANCS aferenta .
Problema mea este ca eu am vrut sa amortizez suma respectiva prin 205 dar el mi-a spus ca nu e cumparare brevet,e cesiune si ca asa cum scrie si-n ctr.""dobandeste dreptul de a investi si exploata acordarea BI...si am pus-o pe cheltuiala...
Nu sunt sigura ca am procedat bine....
Mulumesc anticipat ptr.raspuns!!