avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Activitate costyiordache

Activitate costyiordache

Buna ziua,
Sunt functionar public, iar conform legii 153/2017, eram indreptatiti pentru primiriea sporului de conditii deosebite. Acesta nu a fost acordat conform legii si a tot fost amanat pentru anumite institutii pana anul acesta, iar anul acesta a fost invocata ord.114/2018 si tot nu am primit acest drept.
Va intreb daca exista vreo solutie legala pentru a primi acest spor, care conform L 153/2017 trebuia sa fie acordat, iar anul acesta s-a invocat ord. 114 si daca se aplica corect art 34 din ord 114 care prevede ca" Începând cu 1 ianuarie 2019, cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, se menține cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, în măsura în care personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiții" pentru ca acordarea sporului a fost legiferata in L 153/2017, dar acordarea acestui spor a fost tot timpul amanata?!
Buna ziua, sunt functionar public in cadrul unei institutii de stat, ocupant al postului de consilier superior 3, cu o vechime de aproape 9 ani. De curand s-au dat deciziile de trecere la treapta 1, conform ordonantei nr 20, iar in cazul meu mi-au spus ca nu se poate face deoarece nu am vechimea necesara, cu toate ca in ordonanta scrie ca incadrarea la trapta superioara se face pentru fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate, după caz.
Va rog sa-mi spuneti daca este discriminare sau nu.
Va multumesc