avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate marianghelu

Activitate marianghelu

3.Cum pot sa aflu ca am inregistrare la ITM?

„Persoana respectivă poate să vină la Inspectoratul de Muncă cu cartea de identitate, iar de la ghişeu va fi informată dacă contractul pe care l-a semnat a fost transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor (REVISAL). Informaţiile nu se dau decât personal. De asemenea, salariatul poate să-i solicite angajatorului un extras din REVISAL.”

4.Cum pot sa aflu ca am inregistrare la Casa de Asigurari?

Pentru a fi siguri că angajatorul vostru este corect şi va plătit asigurarea de sănătate, puteţi verifica acest lucru online
[ link extern ]

5. Orice persoana fizica cu domiciliul in Romania poate sa verifice online, pe site-ul ANAF, daca angajatorul a raportat sumele realizate de salariat pentru sanatate (c.a.s.s.), contributia la casa de pensii, somaj.

AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.

www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc mult pentru raspunsuri. Am omis sa va mai scriu pentru a veni cu date noi. Este posibil ca anul acesta directorul sa accepte sa incheie CIM, full-time. DAR... Saptamana viitoare, luni, ar trebui sa incep predarea. La insistenta mea mi-a spus (saptamana aceasta, joi) ca imi trimite luni contractul pe e-mail (!). I-am scris ca nu vin sa predau pana nu semnez CIM.
1.Este posibil sa incheie in asa scurt timp (practic, vineri) CIM? SAU: Este posibil sa incheie CIM luni si sa ma duc in aceeasi zi la serviciu?
2.CIM se incheie in baza unui certificat de sanatate/adeverinta medicala. Este posibil sa o foloseasca pe cea de anul trecut???
3.Cum pot sa aflu ca am inregistrare la ITM?
4.Cum pot sa aflu ca am inregistrare la Casa de Asigurari?
5.Ce alte verificari ar trebui sa mai fac pentru a evita inselarea?
6.Cat ar trebui sa fie salariul in CIM daca primesc 1500 RON net? Sunt angajatori care pun o suma mai mica.

Am fost deja la scoala pentru testarea copiilor o saptamana. Saptamana viitoare nu ma mai duc fara CIM !!!

Multumesc pentru intelegere si ajutor!
Postul este de profesor. Nu am avut un contract de munca initial cu timp normal de 8 ore, am avut alocate doar 4 ore pe saptamana. Inteleg ca de fapt nu a fost nici macar o conventie civila pentru ca nu am semnat nimic. Amâna tot timpul semnarea. Este posibil sa cer contract part time in conditiile in care in unele luni am mai putine ore (in timpul vacantelor intertrimestriale)? Multumesc.
Buna ziua,

Lucrez 4 ore pe saptamana. Directorul sustine ca mi-a intocmit o conventie civila pentru ca sunt prea putine ore (cand este vacanta scolara in timpul anului scolar numarul orelor lunare se diminueaza, adica in vacantele intertrimestriale nu lucrez). Este posibil in aceste conditii sa imi intocmeasca un contract part time (ma intereseaza sa am carte de munca) ? Daca mi-ar fi intocmit o conventie civila ar fi trebuit sa imi dovedeasca printr-un act ? Multumesc.