avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate bozzzan

Activitate bozzzan

Răspuns la discuția Status Credit Prima Casa
Da, este aprobat, statusul anterior a fost "Solicitare aprobata de catre FNGCIMM". Conform documentatiei gasite pe internet urmatorul pas ar fi, semnarea contractului de garantare si retrimiterea lui la fondul de garantare, apoi semnarea de catre cei de la fond si apoi retrimiterea la banca. (necunoscator fiind, mi se par niste pasi absolut aiurea si consumatori de timp). Nelamurirea mea este, acum cand va ajunge contractul de garantare trimis de fond la banca, si este semnat, se semneaza inclusiv contractul de credit, adica se poate face si contractul de vanzare cumparare final tot in acest pas? Inteleg ca mai dureaza intabularea si virarea banilor in contul vanzatorului, doar ca cel care vinde vrea sa cumpere la randul lui, si nu este increzator sa dea avans pentru ce urmeaza sa cumpere pana nu semnam contractul vanzare cumparare final. Sunteti de parere ca ar fi in siguranta (nu mai poate interveni nimic) sa-i spun ca inafara de faptul ca va mai trece un pic de timp, tranzactia se va face 100% ? Multumesc!
Buna ziua. Intrebare pentru cei care au trecut printr-un proces de obtinere a creditului prima casa. Statusul actual al dosarului despre care vorbesc este "Contract de garantare trimis la banca - CURIER". Daca a ajuns in acest punct, care ar mai fi urmatorii pasi? Dupa ce este semnat (cand ajunge la banca) dosarul mai trebuie retrimis la fond sau se poate semna direct contractul de credit si cel de vanzare cumparare? Vreau sa stiu daca mai poate inteveni ceva ce poate respinge obtinerea creditului. Multumesc!
Buna seara! Am decis sa aplic pentru un credit prima casa 2018, asadar am studiat piata bancara si imobiliara, am facut dosarul, am gasit apartamentul, am facut antecontractul si am achitat 5% din valoarea imobilului (acolo exista clauza conform careia, in cazul in care banca nu imi aproba creditul imi pot recupera banii dati avans) . Acum urmeaza sa depun la banca dosarul complet iar apoi urmeaza evaluarea imobilului de catre cineva trimis de la banca. Intre timp, am facut inca o vizita la apartamentul pentru care am achitat cei 5% avans si pentru care am facut antecontractul. Am constatat niste nereguli pe care nu le-am observat la vizita initiala (ceva scurgeri de apa la plafonul din baie, care par a fi de actualitate, apartamentul este la ultimul nivel). Problema mea este urmatoarea: Daca in urma evaluarii de catre banca mi se ofera o suma mai mica decat cea ceruta de catre vanzator, iar eu nu am, sau nu doresc sa achit diferenta din buzunarul propriu si refuz acea aprobare facuta de catre banca, se considera ca este vina bancii (adica nu mi-a aprobat creditul) si imi pot recupera suma oferita avans, sau se considera ca m-am razgandit eu, si deci pierd acei bani?
Buna ziua! Locuiesc intr-un apartament la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje. Vecinul de deasupra nu locuieste in imobil (lucreaza intr-o tara straina) si vine acasa doar vara, in vacanta. La ultima vizita a hotarat sa renoveze si a facut niste lucrari la teava de evacuare a apei pluviale de pe bloc. De cateva luni a inceput sa mi se infiltreze apa in locuinta la un nivel alarmant (stau cu ligheane si prosoape pe jos la cea mai mica ploaie). L-am contactat insa refuza sa faca ceva in aceasta privinta pe motiv ca el nu locuieste in locatie si pur si simplu e nesimtit si nu-i pasa. Mentionez ca intre timp am renovat insa vine toamna si odata cu ea si ploile de rigoare. Nu am asigurare obligatorie a locuintei insa urmeaza s-o achizitionez. Intrebarea mea este, se poate rezolva aceasta problema apeland la firma de asigurari (dupa cateva luni de la achizitia ei) sau trebuie sa actionez in judecata acest vecin? Va rog daca ma puteti sfatui in acest sens deoarece urmeaza sa am un copil si stiu ca pot aparea multe probleme de sanatate din cauza mucegaiului si al umezelii din locuinta.
Multumesc anticipat!