avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Avans Prima Casa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Avans Prima Casa

Buna seara! Am decis sa aplic pentru un credit prima casa 2018, asadar am studiat piata bancara si imobiliara, am facut dosarul, am gasit apartamentul, am facut antecontractul si am achitat 5% din valoarea imobilului (acolo exista clauza conform careia, in cazul in care banca nu imi aproba creditul imi pot recupera banii dati avans) . Acum urmeaza sa depun la banca dosarul complet iar apoi urmeaza evaluarea imobilului de catre cineva trimis de la banca. Intre timp, am facut inca o vizita la apartamentul pentru care am achitat cei 5% avans si pentru care am facut antecontractul. Am constatat niste nereguli pe care nu le-am observat la vizita initiala (ceva scurgeri de apa la plafonul din baie, care par a fi de actualitate, apartamentul este la ultimul nivel). Problema mea este urmatoarea: Daca in urma evaluarii de catre banca mi se ofera o suma mai mica decat cea ceruta de catre vanzator, iar eu nu am, sau nu doresc sa achit diferenta din buzunarul propriu si refuz acea aprobare facuta de catre banca, se considera ca este vina bancii (adica nu mi-a aprobat creditul) si imi pot recupera suma oferita avans, sau se considera ca m-am razgandit eu, si deci pierd acei bani?
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
bozzzan, utilizator

Alte discuții în legătură

Am vandut apartament cu credit. vreau să pun întrebări. Chicky12 Chicky12 Buna seara, Îmi pare rău pentru limba mea, nu sunt român. Sper ca vei intelege Multumesc! Îmi vând apartamentul vineri cu credit. Cumpărătorul a luat ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu prima casa (3) LauraElena LauraElena Buna ziua, Vom incepe actele necesare achizitionarii unui apartament folosind creditul de la banca 'Prima casa'. (credit deja aprobat) Situatia este ... (vezi toată discuția)
Bunuri achizitionate inainte de casatorie eu123 eu123 Buna ziua, prietenul meu cu care locuiesc de 5 ani a facut un credit pentru un apartament pentru 40% din suma apartamentului cu plata in rate pe 20 ani; 20% ... (vezi toată discuția)