Buna ziua, prietenul meu cu care locuiesc de 5 ani a facut un credit pentru un apartament pentru 40% din suma apartamentului cu plata in rate pe 20 ani; 20% din suma apartamentului i-am oferit-o in baza faptului ca in perioada evaluarii banca ne-a confirmat si eu voi fi trecuta in actul de vanzare-cumparare ca si coproprietar cu o cota parte. In ziua in care ne-au chemat sa semnam actele m-au anuntat ca eu nu voi mai aparea in niciun act si ca singura solutie oferita de notar este sa se faca un contract in care sa se precizeze faptul ca eu l-am imprumutat pe prietenul meu cu suma x perioada y, fara niciun drept asupra apartamentului. Daca ne-am fi razgandit am fi pierdut avansul de 1000 Euro platit deja proprietarilor cu o luna inainte la antecontract. Din cate stiu bunurile cumparate inainte de casatorie nu vor fi impartite, chiar daca si eu voi putea achita la comun cu el o parte din bunurile, reparatiile, renovarile, utilarile apartamentului. Va rog sa-mi confirmati cum trebuie sa procedez pentru a nu ajunge in situatia de a nu mi se oferi niciun drept desi am achitat cele mentionate. Multumesc.