avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri achizitionate inainte de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri achizitionate inainte de casatorie

Buna ziua, prietenul meu cu care locuiesc de 5 ani a facut un credit pentru un apartament pentru 40% din suma apartamentului cu plata in rate pe 20 ani; 20% din suma apartamentului i-am oferit-o in baza faptului ca in perioada evaluarii banca ne-a confirmat si eu voi fi trecuta in actul de vanzare-cumparare ca si coproprietar cu o cota parte. In ziua in care ne-au chemat sa semnam actele m-au anuntat ca eu nu voi mai aparea in niciun act si ca singura solutie oferita de notar este sa se faca un contract in care sa se precizeze faptul ca eu l-am imprumutat pe prietenul meu cu suma x perioada y, fara niciun drept asupra apartamentului. Daca ne-am fi razgandit am fi pierdut avansul de 1000 Euro platit deja proprietarilor cu o luna inainte la antecontract. Din cate stiu bunurile cumparate inainte de casatorie nu vor fi impartite, chiar daca si eu voi putea achita la comun cu el o parte din bunurile, reparatiile, renovarile, utilarile apartamentului. Va rog sa-mi confirmati cum trebuie sa procedez pentru a nu ajunge in situatia de a nu mi se oferi niciun drept desi am achitat cele mentionate. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
eu123, utilizator
Cel mai recent răspuns: eu123 , utilizator 08:12, 21 Mai 2011
puteti face si acel contract de imprumut... puteti stipula garantarea returnarii imprumutului cu...ipoteca pe imobilul achizitionat!
Daca imobilul este deja ipotecat de banca, se mai poate aplica varianta 2 propusa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj imobil ipotecat Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Reclamantul solicita partajarea unui imobil asupra caruia exista o inscrisa in cartea funciara o ipoteca pentru garantarea unui imprumut pe o perioada de 25 de ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)
In ce conditii pot deveni coproprietar pe apartament? ion + ion + Am contribuit cu avansul de 15% din pretul unui apartament de 3 camere. Contractul de vanzare-cumparare a fost intocmit pe numele fetei mele care indeplinea ... (vezi toată discuția)