avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In ce conditii pot deveni coproprietar pe apartament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In ce conditii pot deveni coproprietar pe apartament?

Am contribuit cu avansul de 15% din pretul unui apartament de 3 camere. Contractul de vanzare-cumparare a fost intocmit pe numele fetei mele care indeplinea conditiile de imprumut bancar prin ipoteca, care plateste actualmente rata pentru restul de 85%. Eu m-am mutat in apartamentul nou, am pus in vanzare apartamentul vechi si voi vira toti banii fetei ca sa plateasca din ipoteca asa incat eu voi plati cam 66% din pret apartament, restul de 33% va fi platit in rate de fata mea cu dobanda aferenta pe o perioada de 20 ani. Daca eu vreau sa obtin symbolic titlul de coproprietar, mai trebuie sa platesc alte sume de bani care sa fie adaugate la cele deja platite cu ocazia incheierii contractului de vanzare-cumparare in numele fetei mele? Mentionez ca toti banii virati fetei pana acum si care mai vor fi virati se fac prin banca din contul meu.
Cel mai recent răspuns: ion + , utilizator 19:48, 2 Ianuarie 2016
Calitatea de coproprietar asupra bunului imobil,nu atrage obligatia platii de sume suplimentare
Cand va va vinde , ii va trebui acordul bancii, iar la vanzarea unei cote, va trebui sa achitati pretul. Daca dvs ati plati suma inainte, nu se mai cheama vanzare, ci dare in plata.
cand are loc transferul de bani din contul dv in contul fetei este bine sa fie mentionat ce reprezinta suma platita si totodata e bine sa vb si cu un notar poate e bine sa faceti un contract de imprumut. Ca sa cumparati o parte din apartament e posibil ca banca sa nu accepte si in plus nu cred ca se poate deoarece dv nu sunteti la prima casa( daca ap. a fost luat prin prima casa).
Poate nu am fost inteles; eu nu as vrea sa cumpar ceva din apartament. Acesta in momentul de fata este intretinut si detinut in exclusivitate de mine, fata are alta locuinta curenta dar noi fiind dintr-o familie bazata pe incredere, il detine de facto prin contract de vanzare-cumparare si-l va detine si dupa ce eu nu voi mai fi. Eu n-as vrea sa fiu flotant tinand cont ca particip financiar si ca as vrea sa am totusi macar symbolic nume de coproprietar.
Va poate vinde o cota parte din imobil, caz in care pretul aferent se poate compensa cu sumele achitate de dvs. in numele fiicei (care pot fi considerate imprumut), sau va poate dona o cota parte (ceea ce e mai bine, din prisma impozitului ce trebuie achitat). Numai ca trebuie sa discutati in prealabil si cu banca aceste aspecte, pentru ca presupun ca aveti o interdictie de instrainare inclusa in contractul de ipoteca.

Alte discuții în legătură

Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)
Executare silita- se poate ataca act donatie? ella2012 ella2012 buna, Am un credit bancar garantat cu ipoteca pe un apartament. In cazul in care banca imi va declara creditul scadent si va incepe procedura de executare ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament David1122 David1122 Buna seara As avea o intrebare. Va rog daca ma puteti indruma. Tatal decedeaza in octombrie, vine fiul si face succesiunea. Imprumuta 5000 euro prin notar ... (vezi toată discuția)