avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita- se poate ataca act donatie?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita- se poate ataca act donatie?

buna,
Am un credit bancar garantat cu ipoteca pe un apartament. In cazul in care banca imi va declara creditul scadent si va incepe procedura de executare silita, banca va executa toate proprietatile aflate pe numele meu sau numai apartamentul ipotecat?
Mentionez ca mai detin un alt imobil ptr care voi face acte de donatie catre fratele meu. Banca mai poate avea pretentii si asupra imobilului donat?
multumesc anticipat!
Da, banca poate cere anularea donatiei, fiind facuta in mod evident in fraudarea intereselor sale de creditor.
Chiar daca acest act se face inainte ca banca sa declare creditul scadent?
Dar in cazul in care voi intocmi act de vanzare cumparare pentru acest imobil(liber de sarcini) ? Banca poate cere anularea actului?
multumesc
Da, teoretic, poate ataca si acest act. Dar daca vindeti tot fratelul, se prezuma ca are cunostinta de faptul ca va creati o stare de insolvabilitate . Daca e un strain, desfiintarea vanzarii e practic imposibila daca nu se dovedeste complicitatea cumparatorului.

Va multumesc mult pentru raspunsuri !!
In caz ca faceti vanzare cumparare ,fratele va fi cumparator de buna credinta ,actul va fi imposibil de anulat.

Alte discuții în legătură

Executare un apartament vandut se poate? MARAZZI MARAZZI am imprumutat un credit in 2007 ptr nevoi personale., specific , ca n 2005 aveam ipoteca pe casa mea de catre mama mea, in 2009 am pasarit tara si nu am ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)