am imprumutat un credit in 2007 ptr nevoi personale., specific , ca n 2005 aveam ipoteca pe casa mea de catre mama mea, in 2009 am pasarit tara si nu am mai achitat creditul . in 2010 mama executa ipoteca si intra n posesia imobilului.. in 2011 banca luna 8 banca cere executie asupra bunurilor mele .. a primit la adresa care locuiam mama mea o executare siliata .. in care se specifica ce se vor anula orice act cu care am instrainat bunuriel ( apartamentul.. ipotecat ).. poate banca sa anuleze un act de vanzare cupmarare de un an jumatate . si sa execute acest apartament? mai ales ca exista un act de ipoteca intabulat pe acest apartament din 2005 in favoare mamei..
creditu e luat pe nevoi personale far garantii ...
sunt inca . inmarmurit cu sa poata banca sa anuleze un cat de ipoteca din anul 2005 cand eu in aceea perioada nu aveam nici un credit de nevoi personale. si 2 exista un act de vanzare cumparare urmata de executarea ipotecii in 2010 .. si dupa un 1 si 6 luni banca sa anuleze 2 acte cu mult inainte..? fara ca acest bun sa fie gajat bancii ( in speta apartamentu)
am fost la notara . si mi sa explicat ca nu poate . am fost la 2 avocati unu mi a spus ca nu se poate executa apartamentu ca se demonstreaza ca actu intrarii n posesia apartamentului sa facut in baza ipotecii din 2005 .. cel de al 2 mi a spus sa se informeze . referitor la cazul respectiv.. dupa cine sa ma iau..?
Pentru a avea un raspuns pertinent, este necesar sa stiti cum sa formulati intrebarea.
Care este actul prin care mama dvs a dobandit apartamentul? Adjudecare din executare silita, sau contract de vanzare-cumparare?
Din ce spuneti pare a fi adjudecare din executare silita, caz in care nu exista nicio sansa ca un astfel de act sa fie desfiintat.
Daca s-a facut un act de dare in plata, pentru datoria respectiva, nici aces act nu poate fi desfiintat, sau sunt sanse minime, deoarece este clar ca s-a platit astfel o datorie, prin urmare nu se poate retine ca s-ar fi incheiat in frauda creditorilor.
Opinez ca nici un contract de vanzare-cumparare, in care s-a prevazut ca plata pretului il reprezinta imprumutul deja acordat de cumparator vanzatorului, nu poate fi desfiintat. Oricum, daca se desfiinteaza, se "reactiveaza" contractul de ipoteca, iar mama va fi creditor privilegiat.
suma a fost de zece mii lei in 2005 in actul de ipoteca ...pretul vanzarii este in suma de 10000 mii ,suma ce reprezinta credit acordat subsemnatului de mama mea, ... c .elena , asa cum rezulta din contractul de imprumut si ipoteca autentificat sub nr.... in data de... la notarul.. ... multumesc mult ptr sfatul dat.. sarut mana