avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate IrinaCN

Activitate IrinaCN

Buna ziua,

Postez raspunsul lor:
" Buna ziua
Potrivit art. 7 din OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).
Pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului, cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de inserţie se prelungeşte până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani.
Pentru a beneficia de acordarea stimulentului de insertie pana la 3 ani ,va trebui sa va reluati activitatea incepand cu data de 16.03.2017.
O zi buna"
Multumesc pentru raspuns. Am trimis intrebarea si pentru un raspuns oficial la adresa sugerata de dumneavoastra. Inteleg ca am reluat activitatea inainte de a fi promulgata legea, dar totusi nu ar trebui tinut cont si de faptul ca atunci cand a fost promulgata legea eu lucram si as avea 6o de zile lucrate? Astept si raspunsul lor. Multumesc inca o data.
Buna ziua,

As avea o intrebare legata de conditiile de acordare a stimulentului de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului.
Copilul meu este nascut pe data de 17 mai 2015.

La 18 aprilie 2016 m-am intors la munca si beneficiez de stimulent de insertie. Doresc sa reintru in concediul de crestere a copilului din lunca octombrie. As avea deci aprozimativ 5 luni in care am obtinut venituri inainte de a implini copilul 2 ani.

Intrebarea mea este: dupa ce reintru in concediu de crestere a copilului si ma intorc cand el implineste 2 ani, mai pot beneficia de stimulent de insertie pana la 3 ani?
Din lege reiese ca veniturile impozabile trebuie obtinute cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani, iar eu cu cele 5 luni lucrate ma incadrez.

Multumesc.