avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acordare stimulent de insertie pana la varsta de 3 ani ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acordare stimulent de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului

Buna ziua,

As avea o intrebare legata de conditiile de acordare a stimulentului de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului.
Copilul meu este nascut pe data de 17 mai 2015.

La 18 aprilie 2016 m-am intors la munca si beneficiez de stimulent de insertie. Doresc sa reintru in concediul de crestere a copilului din lunca octombrie. As avea deci aprozimativ 5 luni in care am obtinut venituri inainte de a implini copilul 2 ani.

Intrebarea mea este: dupa ce reintru in concediu de crestere a copilului si ma intorc cand el implineste 2 ani, mai pot beneficia de stimulent de insertie pana la 3 ani?
Din lege reiese ca veniturile impozabile trebuie obtinute cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani, iar eu cu cele 5 luni lucrate ma incadrez.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:50, 31 August 2016
1. Dvs. ati reluat activitatea in 2016 cand nu era in vigoare modificarea OUG 111/2010 prin Legea 66/2016 (care se aplica de la 1 iulie 2016).

2. - De aceea eu cred ca pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului va trebui sa reluati activitatea inainte cu cel putin 60 de zile de a implini copilul 2 ani, adica inainte de 17 martie 2017.
- Pentru un raspuns oficial va puteti adresa direct ANPIS, pe:
www.prestatiisociale.ro/contact
- Am rugamintea sa postati si aici raspunsul primit, poate mai ajuta si pe altii!

Multumesc pentru raspuns. Am trimis intrebarea si pentru un raspuns oficial la adresa sugerata de dumneavoastra. Inteleg ca am reluat activitatea inainte de a fi promulgata legea, dar totusi nu ar trebui tinut cont si de faptul ca atunci cand a fost promulgata legea eu lucram si as avea 6o de zile lucrate? Astept si raspunsul lor. Multumesc inca o data.
1. De aceea v-am recomandat sa intrebati la ANPIS deoarece nu stiu daca prevederea legala se poate aplica si in cazul specificat de dvs.

2. Este posibil ca raspunsul pe care il veti primi sa va fie favorabil.
Buna ziua,

Postez raspunsul lor:
" Buna ziua
Potrivit art. 7 din OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).
Pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului, cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de inserţie se prelungeşte până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani.
Pentru a beneficia de acordarea stimulentului de insertie pana la 3 ani ,va trebui sa va reluati activitatea incepand cu data de 16.03.2017.
O zi buna"
1. E foarte bine ca ati primit raspunsul asa de repede.

2. - In acest caz procedati asa cum vi s-a raspuns.
- Pastrati acest raspuns pentru orice eventualitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent insertie l66/2016 OanaGeorgescu OanaGeorgescu Buna ziua, Va rog sa ne ajutati (pe beneficiari si pe cei de la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială) sa clarificam cum se vor aplica ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulentului de insertie crsulici crsulici Buna ziua, Am auzit ca, conform noii legi de la 1 iulie 2016, daca doresc sa-mi prelungesc concediul de crestere copil de la 2 la 3 ani, voi primi un ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil carmen1975 carmen1975 Buna seara. Vreau sa intreb referitor la stimulentul de insertie, urmatoarea situatie: am optat de la inceput pentru CCC pana la 2 ani, trebuind sa revin la ... (vezi toată discuția)