Buna ziua.Pe data de 7 oct ,anul curent am facut cerere la presedintele asociatiei sa/mi explice de ce au fost incasati bani pe cele doua luni de doua ori.Administratora mi a spus ca in termen de 7 zile voi avea raspunsul.Dupa 7 zile am fost sa iau raspunsul la cererea facuta si administratora mi a spus ca mi a fost trimis prin posta cu confirmare de primire.Am asteptat cateva zile si vazand ca nu primesc nimic m .am dus la posta,Nu era nimic pe numele meu.Astazi m/am dus la administratora si imediat mi a dat raspunsul inscris ,spunand ca au trimis pe o adresa gresita,i am spus ca m/am interesat la posta si ca nu o cred ca mi a fost trimis nici un plic.A tacut din gura.Redau mai jos raspunsul primit.
"" Ca urmare a adresei dvs ,nr 259/ 7 oct 2016 va comunicam urmatorul raspuns.
S a procedat la verificarea chitantelor prezentate in adresa si s a constatat ca au fost intocmite chitante autentice numerotate corespunzator datei in ordine cronologica,inregistrate in fisa formularelor cu regim special,dar desi au fost descarcate in fisa individuala de proprietar in ordine cronologica acestea au fost emise ptr acelasi serviciu de intretinere,ian respectiv iunie 2015.De asemenea aceste chitante se regasesc in registrul de casa la rubrica incasari ,sumele au facut obiectul platilor catre furnizori .Fata de aceasta situatie se dispune masura rectificarii soldului fisei individuala a apartamentului"""
Acesta este raspunsul pe care l .am primit,care ptr mine este foarte clar ca au incasat de doua ori ptr aceleasi luni ,dar administratora o tine buna pe a ei ca nu trebuie sa/mi returneze suma ca asa trebuia sa incaseze....
Dupa parerea dvs care ar trebui sa fie urmatorul pas?Multumesc.
Multumesc ptr raspuns ,cum o sa am noutati am sa le postez.
va expun detaliat chitantele pe anul 2014 / 2015.
1) 22 ian 2015 .chitanta in suma de 133,00 lei ptr luna nov 2014,scris de mana pe chitanta noiembrie 2014
2) 3 feb 2015 chitanta in suma de 187,51 lei ptr luna dec 2014 ,scris de mana pe chitanta decembrie 2014
3) 26 feb 2015 chitanta in suma de 238,46 lei ptr luna ian 2015,scris de mana pe chitanta ianuarie 2015
4) 26 mar 2015 chitanta in suma de 210 .00 lei ptr luna ian 2015,scris de mana pe chitanta ianuarie 2015 si suma de 28,46 incercuita
5) 27 mar 2015 chitanta in suma de 28,46 lei ptr luna ian 2015,scris de mana pe chitanta ianuarie 2015.suma de la puntctul 4 adunata cu suma de la punctul 5 face exact 238 ,46 ,suma ce a fost platita odata la punctul 3 ....
6) 8 apr 2015 chitanta in suma de 131,85 lei ptr luna feb 2015,scris de mana pe chitanta februarie 2015
7) 20 mai 2015 chitanta in suma de 43,33 lei ptr luna aprilie 2015 ,scris de mana pe chitanta aprilie 2015
8) 23 mai 2015 chitanta in suma de 157,62 lei ptr luna martie 2015 ,scris de mana pe chitanta martie 2015. Aici la punctul 7 si 8 apare plata care nu a fost in ordine cronologica...prima data ii ia banii pe aprilie si pe urma pe martie.
9) 25 iun 2015 chitanta in suma de 76,05 lei ptr luna mai 2015,scris de mana pe chitanta mai 2015
10) 23 iul 2015 chitanta in suma de 99,43 lei ptr luna iunie 2015 ,scris de mana pe chitanta ,iunie 2015.
11)17 sept 2015 chitanta in suma de 99,43 lei ptr luna iunie 2015,scris de mana pe chitanta iunie 2015.Deci aceasta chitanta nu trebuia sa existe ptr ca ea a mai fost platita odata la punctul 10.
12) 25 sept 2015 chitanta in suma de 86,56 lei ptr luna iulie 2015,scris de mana pe chitanta iulie
13)aici ar trebui sa fie chitanta pe august dar din pacate nu am gasit/o
14) 30 oct 2015 chitanta in suma de 92,43 lei ptr luna sept 2015 ,scris de mana pe chitanta septembrie 2015.
15) 26 nov 2015 chitanta in suma de 84 ,00 lei ptr luna oct 2015 ,scris de mana pe chitanta octombrie 2015
16) 22 dec 2015 chitanta in suma de 89,45 lei ptr luna nov 2015 ,scris de mana pe chitanta noiembrie 2015.
Am sa ma opresc aici cu chitantele intrucat am aratat cum au platit parintii mei cheltuielile ptr intretinere ptr anul 2015..Nu ma pricep la contabilitate dar nu am cum sa nu /mi dau seama ca din chitantele de la numerele 4 ...5...si 11 reiese clar o neregula in incasarea banilor.
va multumesc tuturor
Buna ziua ..imi cer scuze ca nu am mai putut interveni pana acum, dar momentan sunt plecat din tara .Revin in tara, saptamana aceasta, iar incepand de luni ,12 septembrie pe baza sfaturilor dvs .acordate, voi lua legatura atat cu administratorul, cat si cu cenzorul pentru lamurirea situatiei .Din cate stiu parintii isi achitau lunar intretinerea ei neavand restante la intretinere, dar pentru o clarificare mai minutioasa, voi cere detalii .
Va multumesc inca o data pentru ajutor si cu permisiunea dvs . va voi tine la curent cu toate demersurile pe care le voi face si cu raspunsurile aferente .
Va multumesc pentru sfaturile si ajutorul acordat .
Va multumesc ptr sfaturi.imi sunt toate de folos .Cum voi avea noutati am sa va comunic si eventual am sa va mai cer sfaturi.
am incercat sa postez fotografii cu toate chitantele pe anul 2015 dar vad ca nu exista posibilitatea asta...
Buna ziua ...tatal meu are 85 ani ..caseria asociatiei este exact la intrarea in scara blocului unde locuieste tata .Cand primeste pensia ,primul lucru este .. ,sa si platesca intretinerea ....de buna credinta fiind si avand totala incredere in casiera ,tatal meu intreba ..'' ce are ceva de dat la intretinere ''..dar nespecificand, pe ce luna ar mai avea de platit .Profitand de buna credinta a tatalui casiera i a incasat inca o data in luna martie suma pe care o mai platise o data in ianuarie .
Multumesc pentru raspuns ....asociatia are presedinte si cred ca are si cenzor ...
Voi incerca sa postez toate chitantele din anul 2015....va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns ...am toate chitantele din anul 2015, inclusiv acele chitante ,care demonstreaza retinerea de 2 ori a cotei de intretinere pe aceiasi luna .
Buna ziua.Sunt nou inscris pe acest forum si deja vin cu o problema in legatura cu asociatia de locatari.
Parintii mei in varsta de 85 de ani locuiesc intr/un apartament la bloc.Cum tata lua pensia se si ducea si platea cheltuielile de intretinere lunare.Mentionez ca nu au avut datorii restante niciodata.Imi tot spuneau ca administratora le incasa mai mult decat trebuia iar eu neavand timpul necesar ptr a verifica .Intr/o zi aflandu/ma in vizita la ei am verificat chitantele pe anul 2015 si am constatat cateva nereguli.Pe luna ian ,2015 au platit suma de 238 de lei,,fiind scris de mana pe chitanta ,ianuarie,In luna feb 2015 am gasit doua chitante cu aceasi suma ,una de 210 lei cealalta cu 28 de lei si pe acestea era scris de mana ,ianuarie.Acelasi lucru l/am descoperit pe chitanta din iunie ,2015 cu suma de 99 de lei si inca o chitanta cu aceeasi suma de 99 de lei pe aceeasi luna,respectiv 99 lei, scris de mana pe ambele chitante ,iunie.Am fost la admonistratora ,i am aratat chitantele si anegat totul.Aspus ca asa trebuie sa fie ,ea nu a incasat de doua ori.Am facut reclamatie la OPC ,iar ei la randul lor a trimis reclamatia la primarie.Cei de la primaria Galati au venit in control si mi/au trimis urmatorul raspuns/
.;;;; In urma controlului efectuat rezulta ca toate chitantele enumerate se regasesc in registrul de casa si in fisa individuala al ap 43,dar inregistrarile in fisa individuala nu sunt efectuate in mod cronologic.Totodata in listele de plata afisate in cursul anului 2015 nu s/a completat ptr ap 43 valoarea atat a restantelor la plata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari cat si a penalizarilor aferent ;;;;;;
Am fost din nou la administratora sa o intreb cum rezolvam cu banii luati in plus si mi/a spus ca nu este de rezolvat nimic,ca ea nu a furat nimic si asa trebuia sa incaseze...
Va rog sa ma sfatuiti ce pasi trebuie sa urmez ptr a recupera banii incasati in plus.Mentionez ca exista toate chitantele pe anul 2015 cu plata la zi iar pe ian si iunie sumele sunt incasate de doua ori cu chitante diferite.Va multumesc