avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Activitate MonaFlu

Activitate MonaFlu

Răspuns la discuția Reclamatie facuta de o colega
Am inteles si va multumesc foarte mult!
Apreciez!
Succes!
Răspuns la discuția Reclamatie facuta de o colega
Multumesc foarte mult pentru raspuns si indicii.
Mai am o intrebare daca imi puteti raspunde: cei de la hr sunt obligati sa imi spuna cine sunt peroanele implicate si sa imi prezinte(daca exista) dovezile,fara invoce vreo clauza de confidentialitate?Ma gandesc ca m-as lupta cu morile de vant daca nu cunosc datele problemei in totalitate si se merge pe vorbe sau rele intentii din umbra.Mai precizez ca directoarea HR cu care am avut discutia mentionata mi-a spus ca daca se mai aude despre asa ceva vor fi sanctiuni dure la adresa mea. Nu stiu ce ar fi putut sa spuna cu asta,nu consider ca are un caz sau mai mult,dovezi,se sprijina pe atitudinea neloiala pe care a luat-o colega mea de birou si probabil ca a degenerat intr-o fantezie de ma duce eu in jos ...nu stiu ce sa zic,ma simt intr-un fel hartuita ca s-a ajuns aici de la un conflict minor petrecut acum cateva luni.Colega mea are cel mai probabil un orgoliu pe care nu stie sa il gestioneze si rabufneste ca nu poate sa ma faca atenta si submisiva la dorintele ei absurde de superioritate
Reclamatie facuta de o colega****

Buna,
Astazi am avut o intrevedere cu managerul de la HR si cu una dintre Junior HR. In aceasta sedinta mi s-a adus la cunostinta ca in departamentul din care fac parte ar exista un conflict ce porneste de la mine si ca se soldeaza cu demisii.Nu mi-au spus exact de la cine vin aceste reclamatii sau rapoarte(daca exista). Stiu ca o colega din departamentul meu (de 6 persoane) si-a dat demisia,sau intentiona sa isi dea demisia si ma gandesc ca in acea discutie cu superiorul direct si cu ele,a mentionat ca isi da demisia din cauza mea.Motivele nu prea as putea sa le spun,am avut un conflict acum 3 luni cand ea fiind mai noua in departament am incercat sa o ii dau cateva sfaturi de gestionare a timpului de munca,sa nu ajunga in situatia in care sa paseze munca unui alt coleg si ea a venit cu replica "te-a lasat pe tine cineva sefa"?.La momentul respectiv am incercat sa imi explic intentiile insa ea s-a simtit foarte ofensata,iar cand sefa a venit din concediu i-a cerut o sedinta in care s-a victimizat si i-a spus ca nu poate lucra in aceste conditii si mai bine nu vine la munca.
Am inteles ca nu e este locul meu sa dau sfaturi(doar sefa absenta poate face asta) si m-am retras.Iar de atunci sa spun ca ar exista o oarece tensiune intre noi deoarece nu are respect pentru nimeni si nimic,cand dispare managementul din peisaj "paruieste" pe toata lumea si toti,profita de cei mai slabi de inger si chiar cu cei cu care vorbeste la telefon si sunt mai in varsta decat ea (ea are 22 si interlocutorii peste 35) are un limbaj dezastruos (nu sunt aici sa dau explicatii ; nu esti tu in masura sa ma intrebi x , ai facut aia sau nu? , crezi ca faci numai cum vrei tu?).Relatia ar trebui sa fie una de colaborare intre colegi si clienti.
Revenind la intalnirea de astazi,managera HR imi cere sa scriu de mana o Nota Explicativa in care sa spun de ce ne-am intalnit,sa povestesc conflictul si punctul meu de vedere,sa fiu atenta ca daca vreau sa incriminez imi trebuie dovezi etc.
Gandindu-ma mai bine,nu vreau sa scriu aceasta nota explicativa fara ca eu sa am prezentate dovezile impotriva mea.Si bineinteles nu am dovezi impotriva ei pentru ca nu am inregistrat-o si nici nu credeam vreodata ca voi avea nevoie.
Cum as putea aborda aceasta situatie? Sunt indreptatita sa stiu cine este/sunt cei care au ceva importiva mea? Pot refuza sa scriu aceasta nota fara sa imi fie prezentate dovezi?
Va multumesc frumos!