avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate adx

Activitate adx

Răspuns la discuția Redobandire permis de conducere
Cu ultima hotarare de condamanre, dar ar fi bine sa o ai la tine si pe prima cu amenda :D.
Dar sigur nu ai si o pedeasa complemantara ?
Răspuns la discuția Redobandire permis de conducere
Buna ziua,
Hotararea judecatoreasca NU trebuie legalizata, este ok si copie, dar sa aveti si originalul la dvs cand va duceti sa depuneti dosarul.
Acte necesare pt sustinere examen sunt cele de aici : [ link extern ]
Buna ziua,
Daca o persoana, in urma condamnari, primeste si pedeapsa complementara art. 66 al.1 a si b (a. dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) se poate angaja la o societate in care statul este actionar ?
Din ce am cititi aici ( [ link extern ] )
daca inculpatul a primit amenda penala, apelul nu va fi admis daca el va cere amanarea aplicari pedepsei pentru ca este o pedeapsa mai grea decat amenda. Ca apelul sa fie admis, probabil ca va trebui sa ceara doar renuntarea la aplicarea pedepsei, dar nu cred ca va obtine. Ati mai intalnit aceasta situatie, este corecta informatia din linkul de mai sus ??
Multumesc .
Buna seara ,
Dosarul prezentat mai sus a ajuns la judecatorie iar solutia a fost amenda penala.
Parchetul a facut apel si vreau sa va intreb daca este necesar sa fac si eu (care ar fi "avantajele" sau "dezavantajele").
Din punct de vedere legal o condamnare de x luni/ani cu amanarea aplicarii pedepsei este mai "grea" decat amenda penala ?
Multumesc.
Buna ziua,
Revin cu problema mea.
La sfarsitul lunii septembrie procurorul de caz mi-a comunicat ca va propune "renuntarea la urmarirea penala" si ca o sa primesc acasa, in maxim 10 zile solutia.....
Din pacate, nu s-a intamplat asa si dosarul s-a reintors la politie cu ordonata de "recalcularea alcoolemie" pentru ca legea a fost modifica (sintagma la momentul prelevarii fiind neconstitutionala........)
Am dat declaratia de consum, am platit recalcularea, dar rezultatul este unul nefavorabil mie, mai exact 1.23 . Mai nou cei de la IML, din ce am aflat, daca alcoolemia este in scadere nu mai tin cont de declaratia soferului si fac calculul procentual.
Intrebarea mea ar fi daca procurorul mai poate da renuntarea si sa nu tina cont de recalculare, sau daca va merge in instanta, exista vro sansa sa obtin renuntarea sau amanarea aplicari pedepsei (din cazurile pe care le-ati mai avut) ?
Multumesc.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Acum se cenzurează de instanta dacă se da renunțare la urmărire penala.
Cam aiurea ca v-au trimis în judecata dacă fapta nu mai constituia infracțiune...
Au fost însă și condamnări Date în astfel de cazuri din cate am înțeles.


Fapta constituie infractiune ( prima proba este 0.90 ), pe baza acesteia se timite in judecata .......
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
De unde se intoarce dosarul la parchet?
Recunoasterea faptei nu inseamna ca dosarul nu ajunge in instanta.


Dupa ce s-au luat declaratiile soferului de suspect si inculpat dosarul pleaca de la politie la parchet . In acest momenet dosarul se ala la parchet de unde probabil va pleca la judecatorie.
Vroiam sa stiu daca mai exista vro posibilitate legala sa nu se mai judece . :(
Buna seara,
Situatia (dosarul) se prezinta astfel:
Persoana X si alte 2 persoane se urca intr-o masina. Toate cele 3 persoane au consumat bauturii acoolice. Se produce accidentul (se rastoarna cu masina).
La fata locului sosesc ambulantele si politia.
Soferul are o alcoolemie in sange de 0.90 prima proba si 0.75 a doua. Toti cei implicati in accident nu au avut nevoie de ingrijiri medicale sau de zile de spitalizare.
Nu exista pretentii materiale sau morale din partea celor 2 pasageri.
Se intocmeste dosarul penal, se iau declaratii, dosarul pleca de la politie catre parchet, procurorul dispune inceperea urmaririi penale in cazul soferului. Se iau declaratiile soferului in calitate de suspect si inculpat, cu propunerea de trimitere in judecata si dosarul se renintoarece la parchet .
Intreabarea mea este :
Procurorul mai are puterea legala sa "renunte la urmarirea penala" sau sa mai faca ceva (acord de recunoastere......) si sa nu se mai ajunga la instanta ?
Multumesc.