avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Redobandire permis de conducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Redobandire permis de conducere

Buna ziua,
Am fost condamnat la 1 an si 4 luni cu suspendare sub supraveghere in data de 14 Martie 2018 (data condamnarii definitive) pentru conducere cu permisul suspendat.

Incepand cu ce data a anului 2019 pot demara procedurile pentru redobandirea permisului de conducere care mi-a fost anulat ca urmare a condamnarii si care este procedura pe care trebuie sa o urmez?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2019
BlueFeather, utilizator
Cel mai recent răspuns: BlueFeather , utilizator 16:05, 19 Februarie 2019
Pe 14 martie puteti sa va inscrieti la examen. Aveti nevoie de hotararea judecatoreasca legalizata.
Ce acte trebuie sa pregatesc la DRPCIV pentru inscrierea la examen, pe langa hotararea judecatoreasca legalizata? trebuie urmata din nou o scoala de soferi sau doar ma prezint la DRPCIV pentru inscriere? va multumesc foarte mult pentru timpul acordat.
Buna ziua,
Hotararea judecatoreasca NU trebuie legalizata, este ok si copie, dar sa aveti si originalul la dvs cand va duceti sa depuneti dosarul.
Acte necesare pt sustinere examen sunt cele de aici : [ link extern ]
daca anterior acestei condamnari, am avut o amenda penala si permisul anulat, dupa 4 luni a venit a doua condamnare cu suspendare, la redobandirea permisului trebuie sa merg cu ambele hotarari judecatorest sau doar cu ultima?
Cu ultima hotarare de condamanre, dar ar fi bine sa o ai la tine si pe prima cu amenda :D.
Dar sigur nu ai si o pedeasa complemantara ?

Alte discuții în legătură

Redobandire permis cses cses Buna ziua. Din pacate am ajuns sa fac parte dintr-o categorie deloc selecta a celor condamnati datorita consumului de alcool la volan. In 14 mar 2016 va ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului si parasirea locului accidentului- redobandire permis StefV StefV Buna. Anul trecut s-a facut decizia definitiva, in luna ianuarie, a anularii permisului si mi-a fost dat pedeapsa cu suspendare in urma unei alcoolemii mari, ... (vezi toată discuția)
Se poate face redobandirea permisului? Flavius Ciprian Flavius Ciprian Buna ziua. In cazul in care , dupa 2 dosare penale in care condamnarile au fost o amenda penala achitata de 9 luni si a-2a condamnare la 1 an si 4 luni cu ... (vezi toată discuția)