avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate Rouge

Activitate Rouge

3 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajata respectiva a gresit si mai mult ca sigur merita sa invete sa nu mai faca ce a facut. Dar ganditi-va ca totusi dumneavoastra ati provocat-o si nici nu ati incercat sa aplanati intensitatea momentului, ci ati continuat sa il escaladati. Din punct de vedere legal poate aveti castig de cauza, din punct de vedere moral insa nu sunteti mai presus, mai ales cat atata timp cat, la rece, inca mentineti spiritul vindicativ (de razbunare). Daca am proceda la fel si la nivel de diplomatie de stat, va imaginati unde am ajunge, ar fi razboaie peste tot. Acuma, in cazul dvs. poate nu lucrati cu oameni. Din proprie experienta va pot spune ca greseli de genul se pot intampla foarte des. Poate nici macar nu era ea de vina, poate era baza de date pe care o folosea. Dar, indiferent de cauza, se cauta o rezolvare nu o pedeapsa. In fine, puteti sa lasati un pic de la dvs fiindca cu siguranta in momentul asta sigur tremura de frica consecintelor (la fel cum si dvs. va temeti ca avand datele dvs. personale va poate face rau in viitor) si n-o sa uite usor ce s-a intamplat. Dar daca tineti neaparat sa-i "dati o lectie", puneti in balanta cat a contribuit ea si cat ati contribuit si dvs. la incident. Si apoi si timpul petrecut prin tribunale in anii viitori.
Buna ziua, sunt o farmacista angajata in cadrul unui lant de farmacii. De curand, Consiliul de administratie al firmei a decis ca toti angajatii farmacisti sa isi achizitioneze pe cheltuiala proprie un certificat de semnatura digitala. Acesta este necesar pentru eliberarea de retete compensate, fara el eliberarea fiind imposibila si totodata ilegala. Pana la aceasta decizie se folosea doar semnatura digitala a farmacistului sef. As vrea sa va intreb daca sunt obligat prin lege sa fac aceasta achizitie sau nu. Din punct de vedere practic, eu nu castig nimic din eliberarea de retete compensate, deci este doar in interesul farmaciei. In fisa postului scrie ca sunt obligat sa eliberez retete compensate dar nicaieri in contractul de munca sau in anexe nu scrie ca sunt obligat sa fac o astfel de plata. Siingura prevedere de care pot lega aceasta situatie este in Contractul de munca, Litera M (Drepturi si obligatii ale partilor), articolul 4 (Angajatorului ii revin urmatoarele obligatii), alineatul b: sa asigure permanent conditiile tehnice si organizatorice avute in vedere la elaborarea normelor de munca si conditiilor corespunzatoare de munca. Eu vad aceasta semnatura digitala doar ca pe o unealta, asemenea unui computer, pe care tot farmacia il pune la dispozitie, nu il aduc eu de acasa. Astept parerile dvs. si va multumesc anticipat.