avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate Bogozaur

Activitate Bogozaur

Multumesc de raspuns. Acum mi-am dat seama. Daca contractul pe drepturi de autor este cu retinere la sursa, mai trebuie adaugat in declaratia unica?
Buna ziua,

Am cautat pe forum si nu am gasit un raspuns. Daca nu am cautat suficient de bine si s-a mai raspuns la o situatie similara imi cer scuze.

Am un PFA de mai mult timp, si urmeaza sa depun declaratia unica pentru 2018. Problema pe care o am, este ca in 2018 pe langa PFA (realizare soft la comanda) am avut si venituri din drepturi de autor ca si persoana fizica.

Cand completez si depun declaratia in SPATIUL VIRTUAL, este corect ca la completarea declaratiei unice, sa adaug 2 venituri, "Activitati independente" si "Drepturi de proprietate intelectuala" sau trebuie sa depun 2 declaratii, una pentru PFA si una pentru PF?

Multumesc mult.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Am mai fost la discutii si se pare ca blocul este inclus in program de reabiltiare iar lucrarile ar fi trebuit sa inceapa de acum cateva luni (sunt semnate contracte tot). Lucrarile ar fi suspendate din cauza unor detalii lipsa in proiectul de reabiltare fata de realitatea din teren.

Urmeaza sa vedem la primarie ce se intampla, deoarece daca m-as apuca sa fac ceva reparatii sa nu cumva sa nimeresc sa ma suprapun cu reparatiile facute de firma de reabilitare.
Buna ziua,

De ani buni prin acoperisul blocului se infiltreaza apa (este bloc cu acoperis si pod) iar unele grinzi din lemn au putrezit, au pleznit si o parte din acoperis practic sta sa cada. La o eventuala prabusire, s-ar pune in pericol viata celor ce sunt pe trotuar, si posibil avarierea masinilor parcate langa bloc.

Deoarece grinzile s-au lasat, a inceput sa intre din ce in ce mai multa apa in pod, iar pana la urma a ajuns si la mine in apartament (fiind la ultimul etaj). In ultimii ani mm tot avut galeti in pod, dar acum ploua atat de rau incat nu se mai poate. Am facut nenumarate sesizari scrise si verbale la administrator/presedinte dar fara niciun rezultat.

Anul acesta la o ploaie mai mare, a intrat suficient de multa apa cat sa deteriorize tavanul si peretii in mai multe locuri (bine ca am fost acasa si am pus mai multe galeti in pod), dar am fost despagubit de firma de Asigurari. Daca m-as apuca de reparatii m-as lovi de aceeasi problema in cazul unei alte ploi mai puternice.

Am vorbit cu o firma sa vina sa evalueze costul reparatiilor, sa le fac si sa pun asociatia sa plateasca. De la administratie am raspuns ca eu nu pot face nimic deoarece este parte comuna si trebuie sa fie locatarii de acord, iar locatarii nu sunt de acord sa dea bani.

Ce pot face, deoarece sunt satul sa stau sa golesc galeti la fiecare ploaie, sa nu mai zic daca doamne fereste se prabuseste acoperisul si mai cade peste cei care merg pe trotuar......

Multumesc.