Am cautat pe forum si nu am gasit un raspuns. Daca nu am cautat suficient de bine si s-a mai raspuns la o situatie similara imi cer scuze.
Am un PFA de mai mult timp, si urmeaza sa depun declaratia unica pentru 2018. Problema pe care o am, este ca in 2018 pe langa PFA (realizare soft la comanda) am avut si venituri din drepturi de autor ca si persoana fizica.
Cand completez si depun declaratia in SPATIUL VIRTUAL, este corect ca la completarea declaratiei unice, sa adaug 2 venituri, "Activitati independente" si "Drepturi de proprietate intelectuala" sau trebuie sa depun 2 declaratii, una pentru PFA si una pentru PF?
Nu declarati in declaratia unica venitul din drepturi de autor pentru calcul impozit, acesta fiind retinut si virat de platitorul de venit, dar luati in calcul acest venit net, impreuna cu alte venituri nete din declaratie pentru calculul contributiilor sociale ( CAS si CASS) pe care le datorati, numai daca nu aveti si calitate de salariat si venitul net din drepturi de autor plus venitul net activitate independenta depasesc 12 salarii minime brute pe tara.
Nu declarati in declaratia unica venitul din drepturi de autor pentru calcul impozit, acesta fiind retinut si virat de platitorul de venit, dar luati in calcul acest venit net, impreuna cu alte venituri nete din declaratie pentru calculul contributiilor sociale ( CAS si CASS) pe care le datorati, numai daca nu aveti si calitate de salariat si venitul net din drepturi de autor plus venitul net activitate independenta depasesc 12 salarii minime brute pe tara.