Buna ziua. Este legal ca angajatorul sa refuze cererea de C.O. pe motivul ca nu am acumulat destule zile? Ei acorda concediul pe principiul 1.75 zile×luna insa eu stiu ca acest aspect s-a eliminat din lege si ca pot efectua oricand C.O. Mi s-a spus ca pe 31.05 aveam de luat 3 zile. Am luat 2 in iunie iar un iulie aveam programate 5 zile. Am vrut sa iau inca 5 in august si am fost refuzata pe aceasta baza. Ma puteti indruma spre articolup de lege care spune cine are dreptate?
Spor pt cele 20 ore suplimentare :18.07x20=361.4
Brutul septembrie= 1819+361.4= 2180.4
Corect?
Firma mea "uita" sa adauge si 100% adauga doar 75% din brut.
Deci efectiv scrie pe fluturas:
Spor ore suplimentare: 20 ore - 154.95
Halucinanta explicatie la intrebarea cum se calculeaza orele suplimentare a fost urmatorul calcul : orar tarifar brut 10.33 x 75%=7.74x20 ore=154.95
Nu este corect, nu? Pot merge cu acest calcul, facut de mine la HR?
Sporul minim de 75% la orele suplimentare este un drept prin lege, nu un beneficiu oferit de firma.
Plus firma mai ofera 100 ron(brut) decont transport si spor confidentialitate 4% orar tarifar realizat( deci din totalul orelor lucrat, inclusiv suplimentare) raportat la 196 ore rezulta 4%=81.
Brut septembrie ar fi 2180.4+100+81=2361, corect?
Imi cer scuze pentru subiectul stufos, vreau sa am totul clar cand merg sa cer explicatii deoarece cei de la HR te aburesc pana nu mai stii ce e cu tine, nu intelegi nimic.
Buna seara, va rog sa ma lamuriti.
Conform legii orele suplimentare sunt platite cu un spor de 75% din salariu de baza, sau dupa caz/firma sunt oferite ca ore libere.
Spor mai exact ce inseamna? E o suma in plus, nu?
Firma unde lucrez pretinde ca plateste orele suplimentare cu 175%, de fapt ei platesc ora suplimentara cu 75% din salariu brut.
Eu inteleg 175% asa: salariu baza : ore efectuate, rezultatul inmultit cu 1,75 si rezulta suma cu care trebuie platita ora suplimentara. Bineinteles se retine si impozitul de 16%. Gresesc?
Ex. : 1300:176= 7,38 ron X 1.75=12.84
Multumesc anticipat
P.S acum am vazut greseala din titlu, nu reusesc sa il editez.