avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters405063

Activitate ContSters405063

Buna ziua,

Sunt cetatean roman, casatorita in strainatate cu un cetatean strain (danez). In urma casatoriei, numele de familie al sotului a devenit numele meu de familie iar numele meu de familie a devenit nume de mijloc. Ambasada Romaniei nu accepta actele in acest caz, asadar am trimit actele in Romania, cu procura intocmita la ambasada, certificate de nastere si casatorie in copii legalizate, declaratie pe propria raspundere si certificat de schimbare de nume, tradus si legalizat in Romania.

A fost informata ca in Romania nu se poate inregistra un nume de mijloc. Pentru ca in DK nu pot intocmi un alt certificat de casatorie, mi-am schimbat ulterior numele astfel incat numele meu de familie si cel al sotului sa figureze impreuna ca un dublu nume de familie.

Momentan actele au fost din nou respinse la biroul de evidenta a populatiei, aparent din cauza ca numele meu de familie este primul si al sotului al doilea. Este absurd si as dori sa aflu ce se poate face pentru a grabi acest proces. Incerc sa obtin actul de casatorie romanesc de 8 luni.

Orice sfat este binevenit.
Va multumesc!