avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dificultate inregistrare act casatorie danez in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dificultate inregistrare act casatorie danez in Romania

Buna ziua,

Sunt cetatean roman, casatorita in strainatate cu un cetatean strain (danez). In urma casatoriei, numele de familie al sotului a devenit numele meu de familie iar numele meu de familie a devenit nume de mijloc. Ambasada Romaniei nu accepta actele in acest caz, asadar am trimit actele in Romania, cu procura intocmita la ambasada, certificate de nastere si casatorie in copii legalizate, declaratie pe propria raspundere si certificat de schimbare de nume, tradus si legalizat in Romania.

A fost informata ca in Romania nu se poate inregistra un nume de mijloc. Pentru ca in DK nu pot intocmi un alt certificat de casatorie, mi-am schimbat ulterior numele astfel incat numele meu de familie si cel al sotului sa figureze impreuna ca un dublu nume de familie.

Momentan actele au fost din nou respinse la biroul de evidenta a populatiei, aparent din cauza ca numele meu de familie este primul si al sotului al doilea. Este absurd si as dori sa aflu ce se poate face pentru a grabi acest proces. Incerc sa obtin actul de casatorie romanesc de 8 luni.

Orice sfat este binevenit.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 08:23, 13 Septembrie 2016
V-ati complicat singura. Asa este in Romania nu se preia numele de mijloc. Asa e legea nu ca asa doreste functionarul. In schimb dvs. trebuia sa acceptati sa faceti transcrierea actului asa cum era el, dupa care sa va schimbati numele. Acum cronologic ofiterul de stare civila va trebui sa va intocmeasca mai intai transcrierea, apoi schimbarea de nume, ceea ce e de durata. Numele dvs. este primul deoarece dvs. l-ati schimbat, trebuie sa verificati cu atentie traducerea rubricii. Unde v-ati schimbat numele, la ce institutie in Danemarca, la primarie, tribunal, judecatorie? ati puta incerca sa mergeti la ambasada, intrucat prin imputernicit e mai greu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte căsătorie Claus1988 Claus1988 Buna ziua , locuiesc in Danemarca cu domiciliu rămas pe buletin in România , in Danemarca m-am căsătorit cu o cetățeana de origine ucraineana care in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o întrebare legată de numele de familie. eu m-am ... Katharzis Katharzis Buna ziua, am o întrebare legată de numele de familie. Eu m-am stabilit și căsătorit în Danemarca. Căsătoria E finalizată deja, aici am aplicat pentru ... (vezi toată discuția)
Numele copilului minor Florentina Maria ioana Florentina Maria ioana Bună ziua, ce nume de familie va purta copilul meu ? Situația este urmatoarea: Am nascut în Danemarca, fiind divorțată de fostul soț ( divorț în dk) ... (vezi toată discuția)