avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate roxanamgl

Activitate roxanamgl

Buna ziua ,
Societatea a fost infiintata in 2015 .
In mai 2016 am devenit platitori de tva iar in luna iunie 2016 am primit o decizie de la anaf conform careia se anuleaza tva-ul cf art 316 al.11 /art 317 al 9/ sau al 11 din legea nr.227/2015 privind codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare.
Firma noastra se ocupa cu intermediere de transport marfa .
As avea mai multe intrebari :
1- ne putem inscrie in registrul operatorilor intracomunitari fara a fi platitori de tva ?
2- putem intermedia transporturi din Europa catre Roamania si invers ?
3- in cazul intermedierilor de transport Europa-Romania si invers ,cum se vor emite facturile catre client, daca clientul are firma in Romania , cu tva sau fara ?

In prezent intermediem :
-transport Turcia-Romania si invers , facturile le emitem fara tva (fiind scutit cu drept de deducere)
-transport Intern pe parcursul Romaniei , facturile le emitem fara tva (dar contabila colecteaza tva din facturile emise si ne pune sa-l platim ) Este corect ? Avand in vedere ca in rubrica de tva avem 0 (zero) ?

Daca firma nu ar intermedia transport Turcia -Romania si invers practic nu ar mai putea functiona tinand cont ca nu putem efectua intermediari Europa-Romania si invers

Asteptam cu interes raspunsul dvs
Răspuns la discuția Anularea din oficiu a tva-ului
Buna ziua
Multumim pentru raspunsuri . Imi sunt insa neclare raspunsurile la urmatoarele intrebari :
1- putem intermedia transporturi din Europa catre Roamania si invers ?
DA DAR SUNT COSTURI MARi . Ce ati vrut sa spuneti prin ,,costuri mari,, ?
2-transport Turcia-Romania si invers , facturile le emitem fara tva (fiind scutit cu drept de deducere) NU MAI AVETI DREPTUL ACESTA . Ce ati vrut sa spuneti ca nu mai avem acest drept ? De a factura scdd sau de a intermedia transp Turcia Romania ?
3 Cum emitem facturile de transport intern cu tva sau fara ?
4 Cum emitem facturile de transport Italia - Romania . Clientul fiind o firma din Roamnia , Cu tva sau fara ?

Asteptam cu interes raspunsurile dvs
Va multumim
Buna ziua ,
Societatea a fost infiintata in 2015 .
In mai 2016 am devenit platitori de tva iar in luna iunie 2016 am primit o decizie de la anaf conform careia se anuleaza tva-ul cf art 316 al.11 /art 317 al 9/ sau al 11 din legea nr.227/2015 privind codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare.
Firma noastra se ocupa cu intermediere de transport marfa .
As avea mai multe intrebari :
- ne putem inscrie in registrul operatorilor intracomunitari fara a fi platitori de tva ?
- putem intermedia transporturi din Europa catre Roamania si invers ?
- in cazul intermedierilor de transport Europa-Romania si invers ,cum se vor emite facturile catre client, daca clientul are firma in Romania , cu tva sau fara ?

In prezent intermediem :
-transport Turcia-Romania si invers , facturile le emitem fara tva (fiind scutit cu drept de deducere)
-transport Intern pe parcursul Romaniei , facturile le emitem fara tva (dar contabila colecteaza tva din facturile emise si ne pune sa-l platim ) Este corect ? Avand in vedere ca in rubrica de tva avem 0 (zero) ?

Daca firma nu ar intermedia transport Turcia -Romania si invers practic nu ar mai putea functiona tinand cont ca nu putem efectua intermediari Europa-Romania si invers

Asteptam cu interes raspunsul dvs