avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Anularea din oficiu a tva-ului
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Anularea din oficiu a tva-ului

Buna ziua ,
Societatea a fost infiintata in 2015 .
In mai 2016 am devenit platitori de tva iar in luna iunie 2016 am primit o decizie de la anaf conform careia se anuleaza tva-ul cf art 316 al.11 /art 317 al 9/ sau al 11 din legea nr.227/2015 privind codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare.
Firma noastra se ocupa cu intermediere de transport marfa .
As avea mai multe intrebari :
- ne putem inscrie in registrul operatorilor intracomunitari fara a fi platitori de tva ?
- putem intermedia transporturi din Europa catre Roamania si invers ?
- in cazul intermedierilor de transport Europa-Romania si invers ,cum se vor emite facturile catre client, daca clientul are firma in Romania , cu tva sau fara ?

In prezent intermediem :
-transport Turcia-Romania si invers , facturile le emitem fara tva (fiind scutit cu drept de deducere)
-transport Intern pe parcursul Romaniei , facturile le emitem fara tva (dar contabila colecteaza tva din facturile emise si ne pune sa-l platim ) Este corect ? Avand in vedere ca in rubrica de tva avem 0 (zero) ?

Daca firma nu ar intermedia transport Turcia -Romania si invers practic nu ar mai putea functiona tinand cont ca nu putem efectua intermediari Europa-Romania si invers

Asteptam cu interes raspunsul dvs
Cel mai recent răspuns: roxanamgl , utilizator 10:29, 20 Septembrie 2016
Raspunsurile cu majuscule. poate data vitoare numerotati intrebarile...

- ne putem inscrie in registrul operatorilor intracomunitari fara a fi platitori de tva ?
NU, PUTETI INCERCA CU UN ALT COD DE TVA (PT ROI)
- putem intermedia transporturi din Europa catre Roamania si invers ?
DA DAR SUNT COSTURI MARI
- in cazul intermedierilor de transport Europa-Romania si invers ,cum se vor emite facturile catre client, daca clientul are firma in Romania , cu tva sau fara ?
CU TVA TOATE Nu se deduce nimic. Se colecteaza tot si se vireaza la stat

In prezent intermediem :
-transport Turcia-Romania si invers , facturile le emitem fara tva (fiind scutit cu drept de deducere) NU MAI AVETI DREPTUL ACESTA
-transport Intern pe parcursul Romaniei , facturile le emitem fara tva (dar contabila colecteaza tva din facturile emise si ne pune sa-l platim ) Este corect ? Avand in vedere ca in rubrica de tva avem 0 (zero) ? DA. CORECT.
Buna ziua
Multumim pentru raspunsuri . Imi sunt insa neclare raspunsurile la urmatoarele intrebari :
1- putem intermedia transporturi din Europa catre Roamania si invers ?
DA DAR SUNT COSTURI MARi . Ce ati vrut sa spuneti prin ,,costuri mari,, ?
2-transport Turcia-Romania si invers , facturile le emitem fara tva (fiind scutit cu drept de deducere) NU MAI AVETI DREPTUL ACESTA . Ce ati vrut sa spuneti ca nu mai avem acest drept ? De a factura scdd sau de a intermedia transp Turcia Romania ?
3 Cum emitem facturile de transport intern cu tva sau fara ?
4 Cum emitem facturile de transport Italia - Romania . Clientul fiind o firma din Roamnia , Cu tva sau fara ?

Asteptam cu interes raspunsurile dvs
Va multumim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare tva din oficiu roxanamgl roxanamgl Buna ziua , Societatea a fost infiintata in 2015 . In mai 2016 am devenit platitori de tva iar in luna iunie 2016 am primit o decizie de la anaf conform ... (vezi toată discuția)
Tva factura vanzare auto in germania utacrat utacrat Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Vand un autoturism in Germania, unei persoane juridice inregistrata in Germania ca platitoare de TVA. Ce scriu in rubrica ... (vezi toată discuția)
Firma de transport intracomunitar ASKIM3GET ASKIM3GET Buna seara Am infiintat o societate cu obiect de activitate transport intracomunitar de marfuri. Transportul se fa realiza din Italia catre alte tari din UE ... (vezi toată discuția)