avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA factura vanzare auto in Germania
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA factura vanzare auto in Germania

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Vand un autoturism in Germania, unei persoane juridice inregistrata in Germania ca platitoare de TVA. Ce scriu in rubrica de TVA pe factura pe care o emit: scutit sau taxare inversa? sau altceva?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: utacrat , utilizator 11:14, 18 Iulie 2011
pentru a factura aceasta livrare intracomunitara scutita de TVA cu drept de deducere trebuie sa indepliniti cumulativ 3 conditii:
1- sa fiti inregistrat in registrul operatorilor intracomunitari;
2 - societatea din Germania sa aiba codul valid de TVA;
3 - autovehicolul sa nu se incadreze la conditiile de a fi considerat mijloc de transport nou.
Prin mijloc de transport nou se intelege vehicolul care nu a fost livrat cu mai mult de 6 luni de la data intrarii in functiune sau sa nu fi efectuat deplasari care depasesc 6.000 de km.
Daca una din conditii nu este indeplinita aveti obligatia de a emite factura cu TVA.
Daca sunt indeplinite toate conditiile conditii conditii veti scrie pe factura la rubrica TVA "scutit cu drept de deducere" , fiind o livrare intracomunitara conform art. 143 alin. 2 lit a din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
scutit cu drept de deducere cf art. 143, alin 2, lit. a) cod fiscal
Va multumesc pentru raspunsuri!
Va doresc numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare tva pf JolieCont JolieCont O persoană fizică cu domiciliul în România, vinde în 15 iunie 2007 un autoturism în valoare de 30000 lei unei persoane fizice din Ungaria. Autoturismul ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto din ue mariusf09 mariusf09 Buna seara, Am un SRL, micro, neplatitoare de TVA. Vreau sa achizitionez un autoturism din spatiul UE. Spuneti-mi va rog din punct de vedere al TVA ce ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoutilitare din ue. Marian Ghe Marian Ghe Bună ziua. Pentru o firmă nou infiintată neplătitoare de tva,având obiect de activitate -transport rutier de mărfuri-achizitionarea unei ... (vezi toată discuția)