Revin, cu pozitia "organelor": tatal meu a fost obligat sa plateasca 1371 de lei, impozitul pe 5 ani, plus penalitatile aferente (2% lunar), pentru a i se elibera taxa de inmatriculare de 60 de lei. Asta in conditiile in care, am prezentat acte doveditoare c-a fost platit impozitul pentru masina, pe anii 2012 si 2013, catre statul italian. Chitantele de pe anii 2011, 2014, respectiv 2015, nu le-a gasit. La un calcul sumar, impozit achitat catre statul roman, cu tot cu penalitati, pe anii 2011, 2012 si 2013, ajunge undeva la suma de 800 de lei. Se merita mers in instanta in acest caz? Este necesar un avocat? Cam care ar fi onorariul?
Intr-un final, m-am lamurit, "Organele" nu au reusit sa faca acest lucru. Pozitia lor a fost una singura, trebuie platit impozitul pe acei 5 ani. Nu mi-au spus ca exista si variante: de radiere a masinii in italia sau sa faca dovada ca are platit impozitul in italia, pentru a nu exista cazul de dubla impozitare.
Va multumesc, o zi buna!
Buna ziua!
Am vazut un topic deschis in 2012, cumva pe acelasi subiect, dar nu sunt foarte lamurit.
Tatal meu, domiciliat in romania, cu resedinta (inregistrat fiscal) in italia, a achizitionat o masina in 2010. Pana acum a platit taxele aferente autoturismului, catre statul italian, unde de altfel si-a si desfasurat activitatea. Acum, vrea sa o inmatriculeze in romania, iar cand a mers sa plateasca acea taxa (in jur de 60 de lei), i s-a cerut sa plateasca impozitul pe masina, pe ultimii 5 ani de zile, plus penalitati.
Este obligat sa plateasca acest impozit pentru a inmatricula masina? As vrea sa stiu, care sunt legile in care se incadreaza acest caz.
Multumesc anticipat!