avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate Vlad71

Activitate Vlad71

Răspuns la discuția Nou proces pentru vizitare minor
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
A fi hotarat presupune si faptul de a actiona conform drepturilor pe care le aveti.

"Hotararea" asta a mea este diminuata de ce as putea castiga si ce as putea pierde printr-un eventual proces.
Am intrebat aici si mi s-a raspuns (banuiam ca e asa) - chiar si cu hotararea in mana daca nu va vrea sa vina nu va veni!
Daca pana acum am senzatia ca doar i s-a "sugerat" ca ar fi bine sa ma evite, in cazul unui proces - pe care fosta sotie nu l-ar vedea deloc cu ochi buni - sigur i s-ar interzice pe fata! Iar el pe ea o asculta, mai putin pe mine de cand maica-sa i-a aratat hotararea de divort si i-a spus - vezi ce scrie aici, eu am obligatia sa te cresc, de mine asculti nu de tatal tau!

Am mai scris aici- este pe prima pagina a subiectului - cand se "supara" nu mai puteam lua legatura cu el cu saptamanile! Si asta fiind in acelasi oras! Acum, daca s-ar intampla ceva similar nici macar nu as sti unde sa il caut!

Poate sunt las, dar mi-e frica sa nu pierd complet legatura cu el. Macar asa stiu de el si traiesc cu speranta ca intr-o zi va intelege ca mama lui a gresit indepartandu-l de mine fara nici un motiv, doar pentru ca ea ma uraste!
Nici nu as avea intentia unui proces fara avocat, ma pricep prea putin la asta dupa cum se vede. Si la divort am avut avocat care m-a sfatuit sa nu cer program de vizitare! A facut bine sau nu greu de spus!

Nu inteleg la ce "atitudine neadecvata" va ganditi! Relatia mea cu el a fost mereu aceeasi, atitudinea mea la fel! Daca atunci cand eram impreuna cu fosta sotie aveam "voie" sa-i fac o observatie cand nu imi convenea ceva, dupa divort acest "drept" a disparut! Acum nu am dreptul sa comentez nimic legat de exemplu de fapul ca el consuma in execes alimente tip fast-food (interzise mai nou si in scoli), dar daca mami il lasa... exemplele pot continua doar pe linia asta. Nu am dat vreodata in el, nu l-am jignit, dar credeti-ma si pe mine ca de aproape un an parca s-au inversat rolurile, eu trebuie sa ascult de el nu invers, mama lui l-a lamurit ca nu mai am nici o autoritate asupra lui si poate face ce vrea!

Nu sunt nehotarat dar nu vad ca as avea prea multe variante in momentul de fata, foarte usor pot pierde si bruma de relatie care mi-a mai ramas! Daca ar avea cpoilul motive reale sa nu vrea sa ma vada nu m-ar cauta pe ascuns!

Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Imi cer scuze ca am scris asa tarziu dar cateva zile nu am avut acces la internet.
AVLIL a scris:

Da, daca obtineti dreptul si copilul zice ca nu vrea sa vina, aveti hotararea degeaba. Nu, un minor nu poate fi executat si, deci, nu aveti cum sa-l onligati pe copil.

De asta ma temeam si eu, sa nu deschid un proces care oricum ar inrautati lucrurile si sa nu-mi foloseasca la nimic ceea ce obtin. Nu vreau sa-mi "execut" copilul Doamne fereste!!! Dar in momentul acesta imi dau seama ca nu ar spune nimic in fata mamei lui, de care e atasat cu siguranta dar de care se si teme! Ultima data cand a plecat din casa mea (acum vreo 10 luni) a plecat in urma unui telefon dat de fosta sotie care ii cerea IN CLIPA ACEEA sa vina acasa! Pentru ca am intarziat jumatate de ora tremura cand l-am dus si avea lacrimi in ochi zicand - ce o sa iasa cand ajunge acasa! Si replica lui a fost clara - Nu stai tu cu ea! Si uite asa, dupa o perioada destul de lunga cand statea mai mult la mine decat la ea (din initiativa lui nu obligat de mine) am ajuns aproape sa nu il mai vad!
Acum situatia e si mai complicata, nici nu stiu unde este (decat aproximativ - orasul si zona), daca nu mai raspunde la telefon am pierdut orice contact cu el! Ce o fi insemnand pasajul din lege in care se spune ca as avea dreptul de a mentine legaturi personale cu minorul nu stiu! Nu am dreptul asta decat daca mama e de acord! Daca nu platesc pensia alimentara si nici macar nu am dreptul sa stiu unde e copilul meu! Lui e suficient sa-i spuna mama - Sper ca nu vrei sa te duci! si nu mai misca un deget!
Nici mie nu imi spune copilul prea multe dar imi dau seama cum se strecoara si cum se ascunde ca sa imi poata da un telefon (niciodata nu raspunde de fata cu mama, pot sa sun eu de o mie de ori!). Ce l-a invatat? Sa se poarte ca un hot de la varsta asta! Sa se ascunda de ea ca sa vorbeasca cu mine? Cat ii va lua sa se ascunda si de ea ca sa faca alte prostii? Nu are nimic de-a face toata situatia asta cu "ilegalitatea" dar vi se pare normal ca un copil de varsta asta sa scrie mesaj la 1-2 noaptea cu scuza ca "acum a putut"? Ce inseamna nu a putut pentru un copil in vacanta? Ca nu a reusit sa ramana singur, nu? E normal?
Proces de reincredintare nu pot face, nu stiu nimic despre conditiile in care sta acum, nici cum o cheama pe ea dupa casatorie nu stiu, se pare ca mai au si alt copil... poate parea halucinanta povestea asta dar din pacate e cat se poate de reala! Ce sa fac? Sa pun un detectiv pe urmele lor? A stiut intotdeauna cat tin la copilul meu si mereu l-a folosit impotriva mea, neluand in calcul si fapul ca ii face lui rau in primul rand si apoi mie!
Multumesc de raspuns!
Tocmai asta intrebam eu: daca deschid proces si obtin drept de vizitare dar copilul zice ca nu vrea sa vina nu am dreptul asta degeaba?
Intre timp copilul a luat legatura cu mine (i-a schibmat mama lui nr. de telefon), dar ma suna doar cand ea nu stie, scrie mesaje noaptea (ca sa nu afle ea!!!)! In fata ei sigur nu ar avea curajul sa spuna ca vrea sa ma vada!
Imi poate da cineva un raspuns va rog? Ce pot face sa iau legatura cu copilul meu? Are mama voie sa il duca in alt oras fara sa imi spuna nici o adresa, la telefon nu raspund deloc.... cum mai pot sti ceva de el?
Am numai obligatia de a plati pensia alimentara si absolut nici un drept? Nici macar de a sti ce e cu el?

Nu am facut proces pentru programul de vizitare pentru ca m-a rugat copilul... si asa l-a traumatizat divortul... dar totusi e copilul meu!!!
Buna ziua!
Dupa unele discutii am ajuns la invoiala de a nu deschide actiune pentru program de vizitare. M-am intalnit cu copilul dar nu la domiciliul meu pentru ca nu a dorit asta si nu am vrut sa il fortez.
Acum fosta sotie s-a recasatorit si a plecat din oras impreuna cu minorul fara ca vreunul sa ma informeze inainte (am primit telefon cand deja se mutasera acolo - totul a durat doar 2 zile, nu mi-am dat seama de absolut nimic, s-a transferat si cu scoala).
Copilul are peste 12 ani, mai e posibil intr-un fel sa petreaca vreo vacanta macar cu mine? Pentru ca in fata mamei lui sigur va spune ca nu vrea (nu vorbeste cu mine nici la telefon de fata cu ea ci numai cand e pe afara, sau daca e si ea de fata raspunde doar cu da si cu nu!).
La varsta asta se poate afirma ca nu il pot lua impotriva dorintei lui?
Buna ziua!
Multumesc pentru raspunsuri!
Am reusit in sfarsit sa iau legatura cu copilul (fara mama lui)! Explicatii puerile si evident nerealiste! El zice ca o sa ne mai vedem, nu vrea sa mai existe un proces, nu vreau nici eu sa fortez nota, nu stiu ce sa fac... ma tem ca printr-un proces as incrancena si mai tare lucrurile, poate reintra asa in normal... Am discutat si cu avocata care m-a reprezentat la divort, mi-a spus ca nu e o problema prea complicata (asa cum s-a spus si aici)! Chiar e delicata situatia, copilul e la mijloc si nu vreau sa-i fac rau! mai astept sa vad ce se intampla! Si mai ales sa vad care e reactia fostei sotii!
Multumesc inca odata pentru sfaturi!
Multumesc pentru raspuns!
Nu i-am facut nici un rau si nu vad de ce ar trebui sa se teama de mine! Dar nu inteleg ce anume s-a intamplat, cu ce l-a convins maica-sa sa nu mai ia legatura cu mine in conditiile in care intr-o zi am vorbit cu el la opt dimineata inainte de ore, la doua si la trei trebuia sa ne vedem, l-am asteptat o ora si l-am sunat de 30 de ori si nu mi-a mai raspuns! Banuiesc eu cam ce s-a intamplat (era cu fosta sotie si cu actualul ei partener si nu putea vorbi cu mine) dar ma pot astepta la orice dupa o faza de asta! Pacat ca isi regleaza socotelile cu mine folosindu-se de copil!
Multumesc mult pentru raspuns! Ma tem ca s-ar putea sa ceara sa ma intalnesc cu copilul doar la domiciliul ei (ceea ce e exclus!). Ar putea obtine asta avand in vedere varsta si faptul ca l-a lasat atat de mult la mine (in aceleasi conditii ca acum- adica nu locuiam singur nici atunci si ea stia)? Poate sa il determine sa nu vina in programul impus de hotarare (acum regret ca nu am cerut asta la proces, dar nu am crezut ca se va ajunge aici)! Se pare ca are o influenta mare asupra lui, pentru ca atunci cand putea copilul tragea evident sa stea la mine, iar acum l-a intors complet impotriva mea! Repet nu stiu de ce (dar voi afla curand!) nu a fost nici o discutie, nimic, pur si simplu nu a mai vrut sa raspunda la telefon! Am zis ca nu e bine sa il fortez, daca va vrea va vorbi, mai ales ca discutasem in cei mai buni termeni in acea zi, dar gluma se ingroasa! Trebuia sa ne intalnim si am prmit un singur mesaj (de la ea) sa nu il mai sun ca e cu ea si nu o sa-mi raspunda! Ce pot sa fac???
Buna ziua!
Am scris aici si am primit sfaturi inainte de incheierea divorului (in vara). Am un copil minor (incredintat mamei spre crestere) cu care, dupa divort, am avut relatii normale. Insa dupa o perioada destul de lunga in care copilul a stat mai mult la mine (cu acordul ei, bineinteles), fosta sotie a facut ce a facut si i-a interzis (cred) sa ma mai vada, deoarece de cateva saptamani nu am mai reusit sa iau legatura deloc cu copilul (fara nici un motiv aparent). Probabil va trebui sa il iau de pe strada sau de la scoala daca nu se rezolva problema. Nu pot deocamdata sti ce i-a bagat in cap, ideea ca legatura s-a intrerupt brusc (fara sa se fi intamplat ceva rau, asta stiu sigur) Nu raspunde la mesaje, telefon, iar la locuinta ei eu nu merg, ea avand o alta relatie acum.
As vrea sa deschid proces pentru program de vizitare (nu am cerut la divort, am crezut ca ne vom intelege). As vrea sa obtin ca un week-end pe luna si macar doua saptamani in vacante sa stea cu mine, la domiciliul meu. Avand in vedere ca a stat mult la mine acasa (eu locuiesc cu prietena mea) in ultima vreme, ca am probe pentru asta (fotografii, martori), ca fosta sotie si-a dat acordul la notar ca pot sa il iau cu mine in afara tarii si ca minorul are peste 11 ani ce sanse credeti ca am?
Multumesc din nou!