avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nou proces pentru vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nou proces pentru vizitare minor

Buna ziua!
Am scris aici si am primit sfaturi inainte de incheierea divorului (in vara). Am un copil minor (incredintat mamei spre crestere) cu care, dupa divort, am avut relatii normale. Insa dupa o perioada destul de lunga in care copilul a stat mai mult la mine (cu acordul ei, bineinteles), fosta sotie a facut ce a facut si i-a interzis (cred) sa ma mai vada, deoarece de cateva saptamani nu am mai reusit sa iau legatura deloc cu copilul (fara nici un motiv aparent). Probabil va trebui sa il iau de pe strada sau de la scoala daca nu se rezolva problema. Nu pot deocamdata sti ce i-a bagat in cap, ideea ca legatura s-a intrerupt brusc (fara sa se fi intamplat ceva rau, asta stiu sigur) Nu raspunde la mesaje, telefon, iar la locuinta ei eu nu merg, ea avand o alta relatie acum.
As vrea sa deschid proces pentru program de vizitare (nu am cerut la divort, am crezut ca ne vom intelege). As vrea sa obtin ca un week-end pe luna si macar doua saptamani in vacante sa stea cu mine, la domiciliul meu. Avand in vedere ca a stat mult la mine acasa (eu locuiesc cu prietena mea) in ultima vreme, ca am probe pentru asta (fotografii, martori), ca fosta sotie si-a dat acordul la notar ca pot sa il iau cu mine in afara tarii si ca minorul are peste 11 ani ce sanse credeti ca am?
Multumesc din nou!
Cel mai recent răspuns: tatu tudor 2007 , utilizator 13:41, 30 Iunie 2008
Pentru program de vizitare? Toate sansele... cerere sa faceti...
Multumesc mult pentru raspuns! Ma tem ca s-ar putea sa ceara sa ma intalnesc cu copilul doar la domiciliul ei (ceea ce e exclus!). Ar putea obtine asta avand in vedere varsta si faptul ca l-a lasat atat de mult la mine (in aceleasi conditii ca acum- adica nu locuiam singur nici atunci si ea stia)? Poate sa il determine sa nu vina in programul impus de hotarare (acum regret ca nu am cerut asta la proces, dar nu am crezut ca se va ajunge aici)! Se pare ca are o influenta mare asupra lui, pentru ca atunci cand putea copilul tragea evident sa stea la mine, iar acum l-a intors complet impotriva mea! Repet nu stiu de ce (dar voi afla curand!) nu a fost nici o discutie, nimic, pur si simplu nu a mai vrut sa raspunda la telefon! Am zis ca nu e bine sa il fortez, daca va vrea va vorbi, mai ales ca discutasem in cei mai buni termeni in acea zi, dar gluma se ingroasa! Trebuia sa ne intalnim si am prmit un singur mesaj (de la ea) sa nu il mai sun ca e cu ea si nu o sa-mi raspunda! Ce pot sa fac???

O cerere in instanta...

Si... sa nu uitati ca : "Cel mai sigur mijloc de a nu reusi intr-o cerere e sa nu crezi in ea" (N. Titulescu).
Da, aveti toate sansele!

Oricum, va dau program orientativ acordat de instante: 2 weekenduri pe luna (cele pare ori cele impare), de sambata dimineata pana duminica seara (se stabilesc destul de clar orele, de regula dimineata inseamna 9 sau 10, nu mai devreme, seara inseamna 18 cel mai tarziu; mult mai rar se acorda dreptul de vinerea, dar nu e exclus), un numar de zile in fiecare vacanta (cam 5-7 zile; se refera la vacantele de primavara, iarna, care mai sunt si le stie instanta), cateva saptamani in vacanta de vara (3-4).
In aceasta perioada de timp minorul ESTE LUAT de parintele cu drept de vizitare, ceea ce inseamna la domiciliul lui, in excursii etc.
O astfel de hotarare insa nu se pune in aplicare impotriva vointei copilului. Avand peste 10 ani, acesta va fi ascultat de instanta. Daca nu reiese ca ii este frica de dv. ori ca i-ati facut vreun rau, aveti toate sansele...

Multa bafta!
Multumesc pentru raspuns!
Nu i-am facut nici un rau si nu vad de ce ar trebui sa se teama de mine! Dar nu inteleg ce anume s-a intamplat, cu ce l-a convins maica-sa sa nu mai ia legatura cu mine in conditiile in care intr-o zi am vorbit cu el la opt dimineata inainte de ore, la doua si la trei trebuia sa ne vedem, l-am asteptat o ora si l-am sunat de 30 de ori si nu mi-a mai raspuns! Banuiesc eu cam ce s-a intamplat (era cu fosta sotie si cu actualul ei partener si nu putea vorbi cu mine) dar ma pot astepta la orice dupa o faza de asta! Pacat ca isi regleaza socotelile cu mine folosindu-se de copil!

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac sa ma lase in pace?! mrcryss mrcryss buna ziua!va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat.am trecut printr-un divort,am obtinut un program de vizitare (primul si al trei-lea weekend,toate ... (vezi toată discuția)
Atribuire drept de vizitare copil minor Aysha Aysha Subiectul pe care vreau sa-l abordez a mai fost discutat, dar cum fiecare subiect are particularitatile lui... nu am reusit sa ma regasesc in niciunul din ... (vezi toată discuția)
Interzicere drept de vizita florin_sebi florin_sebi Buna,am divortat in luna Iunie si casatoria a fost desfacuta din culpa comuna,iar copilul in varsta de 6 ani mi-a fost incredintat mie.Acum fosta sotie a ... (vezi toată discuția)