Varul meu primar in varsta de 79 de ani (care nu a fost casatorit si nu are copii) s-a imbolnavit de dementa mixta, cu evolutie rapida si a si orbit.Nu este deplasabil, este f slabit, sta in pat permanent, nu poate manca singur, nu se poate spala singur, nu merge la toaleta (se folosesc pampersi).Eu si sora mea suntem cele mai apropiate ca grad de rudenie cu acesta (ne este ca un frate de fapt, fiind crescut de parintii nostri dupa decesul bunicilor dinspre mama, care l-au crescut anterior, acesta fiind orfan de la 2 ani de ambii parinti). Sora mea insa nu l-a ajutat cu nimic dupa imbolnavire, eu fiind cea care de 4 luni incoace ma ocup de el, eu am chetuit bani prin spitalele de psihiatrie unde a fost internat si, de curand cu internarea intr-un azil privat unde completez suma ceruta, costul cazarii depasind cu mult pensia acestuia. Am facut si demersuri pentru obtinerea de certificat de handicap, dar banii de la handicap vor sosi peste doua luni. Am depus cerere la judecatorie pentru punerea lui sub interdictie si pentru a deveni tutore si curator al acestuia.Intrebarea este, daca voi deveni tutore si curator, dupa decesul acestuia eu am drept asupra masei succesorale? Sora mea poate revendica si ea drept asupra acesteia, daca nu a avut nici o implicare in ingrijirea lui? Multumesc anticipat pentru raspuns.