avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tutorele, ruda cu batranul diagnosticat cu dementa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tutorele, ruda cu batranul diagnosticat cu dementa mixta, are drept la masa sucsesorala dupa decesul acestuia?

Varul meu primar in varsta de 79 de ani (care nu a fost casatorit si nu are copii) s-a imbolnavit de dementa mixta, cu evolutie rapida si a si orbit.Nu este deplasabil, este f slabit, sta in pat permanent, nu poate manca singur, nu se poate spala singur, nu merge la toaleta (se folosesc pampersi).Eu si sora mea suntem cele mai apropiate ca grad de rudenie cu acesta (ne este ca un frate de fapt, fiind crescut de parintii nostri dupa decesul bunicilor dinspre mama, care l-au crescut anterior, acesta fiind orfan de la 2 ani de ambii parinti). Sora mea insa nu l-a ajutat cu nimic dupa imbolnavire, eu fiind cea care de 4 luni incoace ma ocup de el, eu am chetuit bani prin spitalele de psihiatrie unde a fost internat si, de curand cu internarea intr-un azil privat unde completez suma ceruta, costul cazarii depasind cu mult pensia acestuia. Am facut si demersuri pentru obtinerea de certificat de handicap, dar banii de la handicap vor sosi peste doua luni. Am depus cerere la judecatorie pentru punerea lui sub interdictie si pentru a deveni tutore si curator al acestuia.Intrebarea este, daca voi deveni tutore si curator, dupa decesul acestuia eu am drept asupra masei succesorale? Sora mea poate revendica si ea drept asupra acesteia, daca nu a avut nici o implicare in ingrijirea lui? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabi_R , utilizator 14:15, 16 Septembrie 2016
Da, ambii o sa il mosteniti.
da, ambele o sa l mosteniti in calitate de mostenitoare legale.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela sau tutore pentru o persoana cu sindrom down? andrapsi andrapsi Am apartamentul parintilor mei decedati amandoi, eu si sora mea fiind singurii mostenitori. Mentionez ca sora mea este bolnava cu sindrom Down - 53 ani, ... (vezi toată discuția)
Conditii pt a deveni tutore Tonyser Tonyser Buna ziua, Poate deveni tutore o persoana care momentan nu are venituri fiind somera ? Ce alte conditii trebuie indeplinite pt a deveni tutore pt o ... (vezi toată discuția)
Curatela aprobata, tutela nu jewelled jewelled Sora mea este schizofrenica si in urma decesului ambilor parinti, a preluat sotul meu curatela. Are o pensie de handicap si in urma repetatelor crize, am ... (vezi toată discuția)