avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Curatela sau tutore pentru o persoana cu sindrom Down?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Curatela sau tutore pentru o persoana cu sindrom Down?

Am apartamentul parintilor mei decedati amandoi, eu si sora mea fiind singurii mostenitori. Mentionez ca sora mea este bolnava cu sindrom Down - 53 ani, internata de 2 ani intr-un camin azil pentru batrani. Doresc sa vand acest apartament, dar inca nu am facut succesiunea. Eu nu sunt tutorele surorii mele, insa am grija de ea, fiindu-i singura ruda si am grija de cheltuielile excedentare care apar. Vreau sa va intreb care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac ca sa vind acest apartament si vreau sa stiu daca pot sa fiu eu curator al ei? Daca nu cine o va reprezenta pe ea la notariat? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ramurica , utilizator 21:16, 12 Februarie 2011
suntem in aceasi situatie ca dvs. avem o sora cu sindormul down in varsta de 43 de ani. ambii parinti au murit si nu stim unde sa o internam. ne puteti da niste informatii referitor la internare intr-un azil si unde ca nu gasim nincaieri.

referitor la succesiune noua ni s-a spus ca trebuie sa dam primaria in judecata ca sa obtinem tutela pentru a o reprezenta la succesiune.

va multumesc
Primaria numeste un tutore care sa o reprezinte pe sora dvs.la notar.In schimb de la compartimentul juridic din primarie va participa un reprezentant la notar pentru a constata ca vanzarea se face si in interesul surorii dvs.Iar jumatate din banii de pe apartament ii veti pune intr-un cont,pe care il va administra tutorele si numai cu acordul primariei.Dvs, nu puteti fi numit tutore pentru ca intrati in concurs la mostenire cu sora dvs.Deci jumatate din bani va vor apartine iar cealalta jumatate vor ramane in cont.La sfarsitul fiecarui an tutorele va da asa numita dare de seama din care sa rezulte cum a administrat banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire Erzsi Erzsi Bună ziua. Tatăl fiului meu (care s-a născut cu Sindrom Down, are 28 de ani și a fost pus sub interdicție iar eu numită tutorele său prin sentință ... (vezi toată discuția)
Atacarea testamentului Corina1982 Corina1982 Buna ziua! In familia mea a murit recent o verisoara. Aceasta si-a petrecut ultimele saptamani de viata la azil, iar sora mea a facut-o sa ii lase prin ... (vezi toată discuția)
Tutore & curator euprotopopescu69 euprotopopescu69 Buna ziua, Am niște nelamuriri in ce priveste modalitatea in care mama mea a reușit sa tranzacționeze apartamente, in condițiile in care deține un frate ... (vezi toată discuția)