avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

Bună ziua. Tatăl fiului meu (care s-a născut cu Sindrom Down, are 28 de ani și a fost pus sub interdicție iar eu numită tutorele său prin sentință civilă) a decedat. Defunctul nu a mai fost căsătorit după divorțul nostru, nu are alți copii și are o singură soră. Cum va fi dezbătută moștenirea în acest caz, doar între unicul descendent și unicul colateral privilegiat? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Erzsi , utilizator 17:28, 2 August 2016
nu. Unicul descendent va culege mosteniea tatalui. descendentii inlatura calasa a 2 a de mosteniyoti din care face parte sora defunctului. Iar dvs il veti reprezenta la mostenire in calitate de tutore.
Am înțeles. Mulțumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bnick bnick Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: <br> <br> Fiica mea a decedat. A avut un apartament cumparat de ea, in care am ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa un frate necasatorit maria21_maria maria21_maria buna ziua, fratele mamei mele a decedat si nu a fost casatorit si nu a avut copii . ei au fost doi frati dupa mama . bunicii au divortat cand cei doi ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire sora dumitru suiu dumitru suiu Buna seara , Ma numesc Suiu Dumitru,din Botosani si va rog lamuriti-ma in problema de mai jos : am avut o sora ,decedata anul acesta,care a avut un ... (vezi toată discuția)