avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
<br> <br>
Fiica mea a decedat. A avut un apartament cumparat de ea, in care am locuit impreuna. Nu a fost casatorita, nu are nici un copil. Are o sora vitrega (dupa tatal ei, decedat in 1977), care a beneficiat de calitatea de mostenitor a lui, la toate bunurile ramase (terenuri, casa in care a locuit sotul meu cu prima lui sotie, redate dupa 1990). Eu si fiica mea nu ne-am inscris atunci la succesiune. As vrea sa va intreb daca eu sunt acum unicul mostenitor al fiicei mele, sau are cota parte din mostenire si sora vitrega?
<br> <br>
De asemenea, as vrea sa va intreb daca eu, in calitate de sotie de veteran de razboi beneficiez de gratuitate la locul de veci.
<br>
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 15:51, 29 Octombrie 2013
Nu sunteti unicul mostenitor.

In lipsa descendentilor si a sotului, vin la mostenire ascendentii privilegiati (= parintii defunctului) si colateralii privilegiati (= fratii si surorile defunctului)

In cazul in care la mostenire vine un singur parinte acesta culege UN SFERT din mostenire, iar colateralii privilegiati, indiferent de numarul lor (doar sora, in speta) culeg trei sferturi :(

Dar ...cine stie. Asa cum fiica dvs. nu a avut pretentii atunci, poate ca nici sora ei nu va avea pretentii acum ... (dar ma tem ca cine spera asa ceva ... s-a uitat la prea multe filme ale lui Disney.)

Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2013
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt doua surori majore, cu mame diferite dar acelasi ... elena cailean elena cailean Buna ziua, Sunt doua surori majore, cu mame diferite dar acelasi tata. Tatal este decedat de mult. moare si una din surori, necasatorita si fara copii, are ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa un frate necasatorit maria21_maria maria21_maria buna ziua, fratele mamei mele a decedat si nu a fost casatorit si nu a avut copii . ei au fost doi frati dupa mama . bunicii au divortat cand cei doi ... (vezi toată discuția)
Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Mai intaii,a decedat sora mea,apoi sotul acesteia . N-au avut copii si nu a lasat,prin testament,niciunei persoane,averea lor. Ca ... (vezi toată discuția)