avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curatela aprobata, tutela nu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curatela aprobata, tutela nu

Sora mea este schizofrenica si in urma decesului ambilor parinti, a preluat sotul meu curatela.
Are o pensie de handicap si in urma repetatelor crize, am facut si facem eforturi financiare prin internarea ei intr-o clinica privata.
Din pacate financiar nu mai facem fata, asadar vreau sa vind casa parinteasca si partea ei de mostenire sa o transformam intr-un depozit bancar din care sa-i asiguram intretinerea pe viitor !
Intrebare: curatorul poate vinde partea ei de imobil ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu poate.
Va trebui sa insitituiti un tutore sau sa solicitati sprijinul Autoritatii Tutelare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatelă, interdicție și/sau tutelă? care sunt pașii de urmat în cazul unui bolnav de schizofrenie? andra1299 andra1299 Buna ziua, sora mea a fost diagnosticata cu schizofrenie cronica si este in posesul unui certificat de handicap de tip psihic,grav pe 2 ani.Eu vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Instituire curatela persoana adulta cu handicap psihic jewelled jewelled In urma decesului mamei noastre, sora mea suferinda de schizofrenie nu se poate descurca singura, astfel incat necesita un curator care sa-i reprezinte ... (vezi toată discuția)
Curator? bogdanA2012 bogdanA2012 Buna seara, as dori si eu o informatie se poate cere doar curatela fara sa mai trebuiasca punere sub interdictie? (vezi toată discuția)