avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Activitate Smok333

Activitate Smok333

Multumesc pentru raspuns, conform programarii, care nu stiu cum sa o atasez pe acest forum sau inca nu imi dau seama, NU am nici o saptamana in care sa lucrez 4 zile. Din 4 saptamani pe luna in una lucrez 6 zile si restul de 3 saptamani cate 5 zile pe saptamana.
Problema apare si la concedii cand un angajat cu program normal isi ia 5 zile de conediu beneficiaza si de wek-end dinainte si din cel din saptamana curenta deci la 5 zile de concediu beneficeaza de 9. Pe mine compania ma obliga sa imi iau 5 zile de concediu taiate de luni-vineri( cica nu pot sa imi fac cerere pe week-end) si am parte doar de 5 zile de concediu
Cum se calculeaza concediu in acest caz ? pot sa imi fac cerere de concediu pe ziua de sambata si duminica conform legii ?
Buna ziua si salutare la toata lumea, ma numesc Andrei si sunt nou pe acest forum!
Am si eu o nelamurire cu programul de lucru si poate ma lamureste si pe mine cineva.
Lucrez in 3 schimburi, 8 ore pe zi.
De exemplu lucrez sch.2 de la ora 14 la ora 22. Lucrez luni-vineri(40 de ore), vineri seara ies la ora 22 din tura si mi se acorda repausul saptamanal de 48 de ore conform Codului Muncii Art.137, duminica seara la ora 22 incep schimbul 3 deci teoretic si practic eu lucrez 6 zile pe saptamana(48 de ore).Mentinonez ca nu imi sunt platite ore suplimentare in aceasta saptamana.

-Contractul meu individual de munca este de 5 zile pe saptamana cu doua zile repaus
-In regulamentul intern este specificat 5 zile pe saptamana cu 48 de ore repaus
-Art. 112. [durata normală a timpului de muncă]
(1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.
-Art. 113. [repartizarea timpului de muncă în timpul săptămânii]
(1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
(2) În funcţie de specificul unităţii sau al muncii prestate, se poate opta şi pentru o repartizare inegală a timpului de muncă, cu respectarea duratei normale a timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână.
-Art. 116. [programul de lucru inegal]
(1) Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal în cadrul săptămânii de lucru de 40 de ore.......

Daca totul in codul muncii, contract idividual si regulament de ordine interioara se refera la 5 zile si 40 de ore pe saptamana este normal sa lucrez 6 zile si 48 de ore pe saptamana in urma celor explicate mai sus ?