In acest caz, conform contractului de ipoteca sunt obligat sa anunț schimbarea regimului matrimonial si banca poate ataca actul deoarece ii lezează dreptul de proprietate asupra apartamentul, acesta neputând fi grevat de sarcini.
Scjimbarea regimului matrimonial nu cred ca este o soluție in acest caz pentru ca acel contract de ipoteca este foarte solid si orice demers ar trebui sa se daca cu acordul bancii.
Bună seara
In urma cu 5 ani, prietena mea a contractat un credit prima casa pentru un apartament. A fost contractat doar de ea deoarece eu nu aveam job la momentul respectiv, insa apartamentul era pentru amandoi. La scurt timp dupa aceea am reînceput sa inregistrez venituri si am contribuit la plata ratei proporțional cu veniturile ambilor. Intre timp suntem si căsătoriți.
Intrebarea mea este : stiu ca pot cere in caz de divorț restituirea dreptului de creanță pentru ratele pe care le pot dovedi ca le-am plătit, insa ma interesează cum as putea deveni co-proprietar al acestui imobil?
As putea sa cer bancii sa devin co-platitor si cu acordul ei si al mfp sa fie inscrisa ipoteca de rang II in favoarea mea pentru 50% din imobil sau sunt si alte soluții astfel incat sa fiu protejat in caz de divorț?