buna ziua,
nu se depunea cerere de concediu. si acum,v am zis apar niste zile in care nu am fost in concediu.anuntam telefonic,verbal sau prin mesaj scris: sms sau messenger .la un salariu brut de 1250 calculul ar fi asa : 1250x3 (ultimele 3 luni) impartit la zilele lucratoare din lunile respective x cate zile de concediu ar mai fi de luat?in cazul in care am fost in concediu in una din lunile care se iau in calcul,se scad din totalul acelei luni? din cate stiu din orice venit se retin contributiile,inclusiv din aceasta suma rezultata din plata concediului neefectuat?
in speranta ca nu v am zapacit,va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Mi am dat demisia de la ultimul loc de munca iar in ultima zi de munca,am primit doar salariul pt perioada muncita fara banii pe care ar fi tb sa i primesc pt zilele de concediu neefectuat.angajatorul initial mi a zis ca nu mai am zile de luat/platit ca apoi sa mi spuna ca o sa verifice iar la final apar niste zile in care nu am fost in concediu.Mentionez ca niciodata nu am facut cerere de concediu. Singura modalitate de informare asupra cincediului era prin sms sau verbal,cu o luna inainte. Cum poate dovedi ca
Mi am luat concediu?Am muncit in ture de 12/24 doar ca o data la 2 saptamani lucram vineri,sambata,duminica apoi luni eram libera.nu mi se pare normal ca prima zi de concediu sa fie pusa in ziua de luni pt ca dupa 3 zile a 12 hr consider ca este un drept legal. In contractul meu de munca este specificat urmatorul lucru : norma intreaga de 8 ore pe zi si apoi ture,program inegal-11,5 ore cu 30 min pauza de masa,12 ore de fapt pt ca nu exista acea pauza de masa. Se lucra in felul urmator: o sapt lucram luni,miercuri,vineri,sambata si duminica si urmatoarea saptamana lucram marti si joi. Eram obligata sa iau concediu in saptamana in care oricum lucram doar 2 zile. Intrebarile mele ar fi : este normal ca prima zi de cincediu sa fie pusa incepand de luni(in conditiile in care lucram cele 3 zile)? Si va rog sa mi spuneti cum se calculeaza o zi de concediu: raportat la salariul brut sau la cel net?