avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract munca(demisie),neplata zile concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract munca(demisie),neplata zile concediu neefectuate

Buna ziua,
Mi am dat demisia de la ultimul loc de munca iar in ultima zi de munca,am primit doar salariul pt perioada muncita fara banii pe care ar fi tb sa i primesc pt zilele de concediu neefectuat.angajatorul initial mi a zis ca nu mai am zile de luat/platit ca apoi sa mi spuna ca o sa verifice iar la final apar niste zile in care nu am fost in concediu.Mentionez ca niciodata nu am facut cerere de concediu. Singura modalitate de informare asupra cincediului era prin sms sau verbal,cu o luna inainte. Cum poate dovedi ca
Mi am luat concediu?Am muncit in ture de 12/24 doar ca o data la 2 saptamani lucram vineri,sambata,duminica apoi luni eram libera.nu mi se pare normal ca prima zi de concediu sa fie pusa in ziua de luni pt ca dupa 3 zile a 12 hr consider ca este un drept legal. In contractul meu de munca este specificat urmatorul lucru : norma intreaga de 8 ore pe zi si apoi ture,program inegal-11,5 ore cu 30 min pauza de masa,12 ore de fapt pt ca nu exista acea pauza de masa. Se lucra in felul urmator: o sapt lucram luni,miercuri,vineri,sambata si duminica si urmatoarea saptamana lucram marti si joi. Eram obligata sa iau concediu in saptamana in care oricum lucram doar 2 zile. Intrebarile mele ar fi : este normal ca prima zi de cincediu sa fie pusa incepand de luni(in conditiile in care lucram cele 3 zile)? Si va rog sa mi spuneti cum se calculeaza o zi de concediu: raportat la salariul brut sau la cel net?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:15, 29 Septembrie 2016
Nu se depunea cerere scrrisa de acordare a CO ?

... Singura modalitate de informare asupra cincediului era prin sms sau verbal,cu o luna inainte. ...

Zilele de CO se calculeaza pe zile lucratoare , care potrivit Codului Muncii , de regula, sunt zilele de luni pana vineri , indiferent de durata timpului de munca .

Art. 150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
....

Calculul se raporteaza la salariul brut .
buna ziua,
nu se depunea cerere de concediu. si acum,v am zis apar niste zile in care nu am fost in concediu.anuntam telefonic,verbal sau prin mesaj scris: sms sau messenger .la un salariu brut de 1250 calculul ar fi asa : 1250x3 (ultimele 3 luni) impartit la zilele lucratoare din lunile respective x cate zile de concediu ar mai fi de luat?in cazul in care am fost in concediu in una din lunile care se iau in calcul,se scad din totalul acelei luni? din cate stiu din orice venit se retin contributiile,inclusiv din aceasta suma rezultata din plata concediului neefectuat?
in speranta ca nu v am zapacit,va multumesc anticipat.
Intr-adevar, calculul este corect : 1250 x 3 (ultimele 3 luni) impartit la zilele lucratoare din lunile respective x cate zile de concediu ar mai fi de luat.

Din suma care reiese se vor retine toate contributiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum calculez salar si plata concediu? papic papic un angajat a beneficiat de 7 zile concediu de odihna pe luna ianuarie, tot ianuarie a lucrat 192 de ore, angajatul lucreaza pe ture de noapte cate 12 ore ... (vezi toată discuția)
Munca in ture de 12 ore si concediul de odihna Adrian Vasiliu Adrian Vasiliu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoare problema pe care o am. Lucrez in ture, program de 12/24 si 12/48, indiferent de weekend si sarbatori. Intrebarile ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ioanapetrii ioanapetrii Sotia mea lucreaza la un magazin de haine ca vanzatoare.Depaseste lunar 200 de ore lucrand si sambata si duminica . Salariu pe care il ia in mana este de ... (vezi toată discuția)